Wpis z mikrobloga

Jestem graczem powracającym i zastanawiam się, dlaczego przegrywam większość gier losowych?
Czasem muszę rozegrać 20 bitew, żeby wygrać tylko 5. Wiem, że jestem noobem, ale skoro w grze jest 30 osób, mój wpływ powinien być niewielki. A tu zanim się obejrzę, moja drużyna już przegrywa 5000 punktami życia i co ja wtedy mogę zrobić?
Rozumiem, że nie każdą grę da się wygrać, ale chciałbym wygrywać mniej więcej 50%, a mam może 20–30% ...
Zastanawiam się, czy ja tak sabotuję drużynę czy może statystyka zwyczajnie nie działa, bo całkowicie odbiera to chęć do grania.
#worldoftanks #wot
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PustyCzlowiek: wczoraj chciałem zrobić misję artą, warunek główny to przetrwaj bitwę. Cudem udało mi się to na 17 bitwie xD miałem 2 wygrane 15 przegranych
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: why not both? W sensie 15:4 w 5 minut są bardzo czeste (i ujowe), ale zdarzają się bitwy; które wyciągam z jakimś randomem, bo przeżyliśmy i dostosowujemy taktykę. Gorzej jak w teamie nie ma naprawdę nikogo, kto ogarnia.
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: Po dłuższej przerwie jakiś spadek formy jest zupełnie normalny. Jak chcesz wygrywać więcej to wybierz takie czołgi, którymi potrafisz grać aktywnie, mieć wpływ na bitwę już od początku. Może jakieś HT niskiego tieru? Do tego full gold, ulepszone moduły, dobra załoga i można się bawić.
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: statystyka ma to do siebie że jest statystyką. Jednego dnia masz 5/20 drugiego dnia masz 20/5. Generalnie w grze średnio ludzie mają 40-60 winratio, takie 53% już świadczy że ziomek dość ogarnia gierkę, z kolei poniżej 48% to że raczej nie ;) no ale te procenty mają zaczenie przy tysiącach bitew
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek Twój procent zwycięstw zależy od Twojego wpływu na bitwę. Tłumaczenia że w bitwie jest 30 osób i twój wpływ na bitwę jest znikomy to brednie. Jakimś cudem topowi gracze osiągają regularnie ok 70% winratio, i skąd się to bierze? Dostają lepsze drużynki? Jeśli trafi ci się bitwa ułożona pod twój czołg, np jesteś jedynym lightem na Malinówce, albo maus na himmelsdorfie w bitwie na 8 tiery, no to takie bitwy
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: To zależy od tego jakie masz oczekiwania, jak szybko chcesz wbijać jedenastki, czy możesz strzelać goldem itp. Trochę też od preferencji, bo nie każdemu nawet dobry czołg będzie pasował. W każdym razie ja bym polecał na parę dni zapomnieć o ekspieniu i pograć sobie na luzie różnymi pojazdami na piątym tierze. Może to być np.: KV-1, VK 30.01 (H), Churchill III, Excelsior, SU-85, M10 RBFM.
  • Odpowiedz
Jestem graczem powracającym i zastanawiam się, dlaczego przegrywam większość gier losowych?

@PustyCzlowiek: no niestety, bardzo dużo się pozmieniało w wot, kiedyś odnosiłem wrażenie jakiejś blokady/mechaniki na ogólnym % zwycięstw tzn. nie mogłem przekroczyć 56%, w sytuacji kilku przegranych i granicznego % zwycięstw, zmieniałem czołg na jakiegoś lolka i czekałem końca serii wtop, by sytuacja wróciła do normy ( ͡ ͜ʖ ͡), ja wróciłem rok temu
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: protip, wydaj złotówki to bedziesz wygrywał. Wot ma system zachęcania do wydawania kasy, dostajesz wtedy innych przeciwników żebyś zobaczył ze dobrze wydałeś kasę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz