Wpis z mikrobloga

Ciekawy jestem opinii obserwujących #tatry - które miejsce ładniejsze? wiem ze najlepiej zrobić oba na strzała, ale gdybyście mieli wybrać jedno z tych dwóch.

Który szlak i miejsce ładniejsze:

• Morskie Oko 23.7% (14)
  • Dolina 5 stawów 76.3% (45)

Oddanych głosów: 59

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@onomatopeja_: Szlak na MO jest jednym z najgłupszych i najbrzydszych w całych Tatrach. Nudna asfaltowa droga praktycznie bez widoków za to z gównami koni i hałasem. Super że w świadomości ludzi to obowiązkowy kierunek, przynajmniej sie kumulujecie w jednym miejscu.
  • Odpowiedz
@onomatopeja_: Kwestia mody to jest. Oczywiście jezioro samo w sobie z takimi szczytami to wspaniała rzecz ale wycieczka w całości niestety na minus.
Lepiej ten czas poświęcić wg mnie na Popradzki Staw, Dolinę 5 Stawów czy Czarny Staw Gąsienicowy razem ze Zmarzłym Stawem w tym samym dniu.
  • Odpowiedz
Szlak na MO jest jednym z najgłupszych

@arinkao: bo szlak na MO na początku tak nie wyglądał, kiedyś mogłaś podjechać pod samo schronisko, stąd też Stare Schronisko nazywane jest też Wozownią (już wtedy jeździły tam konie), ale wraz ze wzrostem ruchu turystycznego powoli się wydłużał i adaptowali do tego istniejącą już drogę.
  • Odpowiedz
@onomatopeja_: Szlak na Morskie Oko ma jeden genialny moment jak się wchodzi na Wołosienice i odsłania się widok na szczyty. Na szlaku do Piątki trochę tego mi brakuje. Ładniejsze też wg mnie jest Morskie Oko (ale tak ok 6-7 rano) z opadającymi prawie na tafle ścianami. Morskie Oko zachwyca od razu, Dolina 5 Stawów dopiero jak spojrzysz na nią z góry.
  • Odpowiedz
@onomatopeja_: Piątka bardziej wchechatronna- można trochę potuptać po samej Piątce, ale też jest więcej dróg, którymi można wrócić bez obracania tymi samymi ścieżkami.
Zresztą- why not both? Nawet dla początkującego, byle z kondycją można łatwo machnąć oba naraz. Jak jeszcze się podjedzie wlektrykiem na Włosienicę chociaż w jedną mańkę to już w ogóle.
  • Odpowiedz