Wpis z mikrobloga

@robert_blaszczykowski: przejrzalem na szybko. Deweloperow ostro p-------o.
Dzisiaj trzeba byc milionerem w Polsce zeby sobie kupic male mieszkanko.
Niech im te unity pognija i caly hajs sie pojdzie j---c. Takie mam konkluzje.
U mnie jedna inwestycja w przedsprzedazy byla po 12k za metr, teraz jest po 18k, a i tak debile pokupowali - 4 metry od innych blokow, bez dostepu do zieleni, caly czas na podgladzie sasiadow i prawie wszystko
  • Odpowiedz
  • 34
@Arivederczi: Polska doświadcza problemu całego świata, którego nie mieliśmy 20 lat temu. Polska za PRL to gospodarka przestrzenna i zważony rozwój społeczno ekonomiczny. Gdzie nie porzucano rozwoju Polski B ani mniejszych miast 100-250k. Toteż w latach 90 Polscy byli rozmieszczeni mniej więcej równomiernie po Polsce. Toteż dostęp do infrastruktury i miszkań był bardzo dobry. Ale na przełomie wieków z powodu biedy i dynamicznego rozwoju największych miast w Polsce, rozpoczęła się
  • Odpowiedz
@Arivederczi

@robert_blaszczykowski: przejrzalem na szybko. Deweloperow ostro p-------o.

Dzisiaj trzeba byc milionerem w Polsce zeby sobie kupic male mieszkanko.

Ja przejrzałam w mojej okolicy (Gdańsk) i jestem wręcz pozytywnie zaskoczona, wcale nie kosztuje wszystko 20k+ jak wszyscy mówią, a spokojnie można znaleźć na obrzeżach nieruchomości na 9k/m2 lub mniej. Choć pewnie do tej pory deweloperzy opychali je niektórym za 16 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ratty: a no to pocieszenie, ze chociaz w Gdansku poszli po rozum do glowy.
U mnie o----------a cyrki dalej z cenami po 15k za mikrorudery bez dostepu do swiatla dziennego przez dluzej niz 2 h dziennie.
  • Odpowiedz
@jerry-snow: Który jest tak samo mega drogi. Już widzę jak ktoś szczęśliwie zakłada rodzinę na wynajmie, kiedy w każdej chwili landlordzik może go wyrzucić z mieszkania bo jego synalek właśnie idzie na studia.
  • Odpowiedz
skoro ludzie kupuja, to znaczy ze cena jest OK.

@jerry-snow: Jak będziesz za chleb płacił 15 zł i zobaczysz kolejkę w piekarni to też powiesz 'Hmm ludzie kupują, cena musi być w porządku' ?
  • Odpowiedz