Wpis z mikrobloga

Chłop mieszka 10km od granicy z Białorusią i 20km od miejsca gdzie odnaleziono pierwszego drona, wczoraj bardzo twardy i mocny sen 8,5h, dzisiaj przewraca się z boku na bok i spać nie może. Pozdro przygraniczne mireczki

#wojna #rosja #ukraina
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@zgubilem-konto: no nie wiem, może u ciebie. W moim regionie od 3 lat problem z imigrantami, co chwila jakiś wyłapują w najbliższej okolicy (bo media nie mówią o wszystkich udanych próbach przejścia). Stary opowiadał historie o Mafii w Terespolu która tutaj grasowała jak był w moim wieku. Dziadek jakoś się uchował, ale co komuna w kość dała to jego. Pradziadek z kolei podczas wojny porwany na 2 miesiące przez Niemców.
  • Odpowiedz
  • 2
@zgubilem-konto: strasznie teraz p--------z, wiesz? Jeśli pijesz do tego że wygrywa tu PiS to kompletnie się nie dziwię, bo to jedyna partia która dała ludziom iluzje dostrzeżenia. PO, co z resztą na wypoku było zauważane wielokrotnie, focus na duże miasta, a takie wypowiedzi jak Szczerby odnośnie szpitali onkologicznych pokazują że nie tyle przegrywają, co zwyczajnie nie rozumieją. Polityka to marketing, a PiS potrafi stworzyć taką iluzję która tutaj dociera. Iluzję
  • Odpowiedz
@michalxd21: tak tak, dalej pompuj, że istnieją tylko PiS i PO, jedni cudowni i czyści jak łza, drudzy na usługach strasznej Brukseli - o ponadprzeciętnym poparciu dla prorosyjskiej konfabulacji na tych terenach już nie wspominasz, dlaczego?
  • Odpowiedz
  • 1
@zgubilem-konto: Bo raczej to normalne że jeśli mamy do czynienia z regionem prawicowym to jako alternatywę będą wybierali partię która przestawia się o podobnych poglądach? Gdzie napisałem że są cudowni i czyści jak łza? Napisałem zwyczajnie że przykładają się do tego by osiągać wysokie wyniki na tych terenach, podczas gdy drudzy nie robią nic by to zmienić - vice versa działa to w dużych miastach. Przy okazji, jak już o
  • Odpowiedz
@michalxd21: @zgubilem-konto
Doskonały przykład. Ludzie ze wschodu Polski przytaczali narrację ruskich dopóki był spokój. Ręce by sobie podali plując na zachód. Ale kiedy ruska swołocz się zbliża to w podświadomości wiedzą że nie będzie podawania rak tylko kosa w bebechy albo kula w potylicę. Dobrze, budźcie się tam w końcu, czas najwyższy, może jeszcze nie jest za późno.
  • Odpowiedz
  • 0
@BedzinGurom: no nie wiem jak tam u ciebie, ale u mnie w domu zawsze były żywe wspomnienia z wojny prababci która rosjan jak psów nienawidziła i obok banderowców wyrządzili jej największe krzywdy.

@amozetoostatniraz ano, jest ładnie. Odkąd wyjechałem na studia to każdy powrót kończył się czy to rowerem czy podjechaniem autem gdzieś nad Bug i połażeniem po lasach. Bubel, Gnojno, Serpelice, Niemirów, Zabuże, Mężenin, Mielnik, Drohiczyn - gdzie nie
michalxd21 - @BedzinGurom: no nie wiem jak tam u ciebie, ale u mnie w domu zawsze był...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@BedzinGurom: nic dodać, nic ująć, odwiedziły ich ruskie tradycyjne wartości z powietrza, to teraz zesrani i zdezorientowani i zgniły zachód ratuj. Może niektórym jakieś procesy myślowe zaskoczyły i się obudzili, lepiej późno niż wcale.
  • Odpowiedz