Wpis z mikrobloga

z pisiorami łączy nas niechęć do kacapa i kacapii

@asdeusz-konopielka: Niby tak, ale jakoś mnóstwo decyzji rządu Morawieciego była w podejrzanie korzystna dla kacapii. Że już nie wspomnę o ewidentnych kacapskich agentach, jak choćby Maciarenko, piastującego urząd ministra obrony narodowej.
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka:

uczył się tej samej historii

To jest dla mnie niepojęte

chyba że zamiast uczył się historii to zachlewał pałę na wagarach i wie o ruskich że śmiesznie chleją i nie mają kibli w domu, ale za to z historii pamięta nazwy czołgów
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: ascynująca diagnoza. Prosta, ostateczna i zwalniająca z myślenia. Prawie jak te, które stawiają ci, którymi tak gardzisz.

A może odpowiedź jest po prostu nudniejsza i nie wymaga grzebania w DNA przodków? Może to tylko efekt wieloletniego, konsekwentnego karmienia dezinformacją, która idealnie trafia w kompleksy, lęki i zwyczajną ignorancję? Internet dał głos każdemu, także pożytecznym idiotom Kremla. To nie genetyka, to skutek uboczny wolności słowa.

Najlepsze jest to, że zwalczając
  • Odpowiedz
uczył się tej samej historii

@asdeusz-konopielka: ja tam ze szkoły nie pamiętam nagonki na Rosję, ale może miałem nauczycieli post-komuchów, a rok szkolny i tak kończył się praktycznie przed 2WŚ...
  • Odpowiedz
uż bardziej toleruję PISowca

@asdeusz-konopielka: w 2015 myslalem ze pisowcy to dno dna i juz nizej nie upadniemy. No i tu wchodzi memcen mowiac "poczymaj mi p--o"... Dokladnie to samo wczoraj sobie myslalem, pisowcy jakas taka bieda umyslowa, gdzies tam se zyja pod kamieniem i glosuja na te swoje pincetplusy i inne. Szkodniki ale takie nie zagrazajace ekosystemowi.
Konfedetalczycy to natomiast gatunek pasozyta i to taki glupi gatunek ktory zabije
  • Odpowiedz