Wpis z mikrobloga

Widzę artykuł krytykujący resort edukacji - wchodzę. I czytam tam rozmowę z niejakim Pawłem Mrozkiem, 17 letnim aktywistą, twórcą Akcji Uczniowskiej. Czytam tą rozmowę gdzie krytykuje Nowacką - słusznie, jest za co. Tylko że z tej rozmowy nic nie wynika. Mówi o tym że z nimi nie rozmawiają, że mają jakiś raport i 120 postulatów, które zredukowali do 50. Wyszukuję ich w google, masa informacji że podłączają się do strajku nauczycieli, że kolejna rozmowa z nim że jest bajzel w resorcie. Ale wciąż nie wiem o co chodzi. Paweł Mrozek zdaje się próbować mówić, ale nie przekazuje informacji. Ktoś może ma dostęp do tego raportu Akcji Uczniowskiej? Na facebooku widzę że 3 posty od maja, mniej niż rozmów z działaczem w ciągu ostatnich tygodni. Z jego rozmowy ciężko mi dowiedzieć o co chodzi, poza ogólnikami, takimi jak chęć zmiany kanonu lektur by było tam więcej Tokarczuk itp. Chciałbym zobaczyć cały raport i 120 posulatów, może ma ktoś dostęp, bo ciekaw jestem co od samych uczniów wychodzi.

edit: dobra, mają raport tu: https://drive.google.com/file/d/1yTcHh67EjY-Zw1kCSjLgTF_gTXQk_akE/view?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAafT7gcAUXmB6DUC5Z-oWqSx6IbbZ9pz-KFx5l1SLqCkGG-fRjQ1BTfuTJDrfg_aem_rtirJZhMti2pgZJmhZCisA

Myślałem że chodzi o realne zmiany, i chęć reformy szkoły by była skuteczna, a tu postulaty w stylu obowiązkowej edukacji zdrowotnej, czy braku dzwonków w szkołach bo stres. Organizacja do kosza.

#edukacja #podbaza #licbaza #liceum #matura #szkola #nauczyciele
michalxd21 - Widzę artykuł krytykujący resort edukacji - wchodzę. I czytam tam rozmow...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach