Wpis z mikrobloga

@jegertilbake: głąbie, te "gładkie" wędliny, bez kawałków tłuszczu, to właśnie największe g---o dla biedaków, zmielone mięso, napuszczone wodą i fosforanami. Jak całe życie jesz g---o to nic dziwnego, że nie wiesz jak smakuje prawdziwa szynka, idź sobie ukrój mortadelki xD
  • Odpowiedz
@donttalktome: Przecież wymienilem najdrozsze wędliny w sklepie a ty o mortadeli piszesz xD Dobra wedline od gownianej rozróżnisz nawet po tym, ze nie jest śliska jak ta ze zdjęcia i jest krucha, bo nie placisz za wode tylko mięso.

Co masz niby lepszego w tym swoim syfie od poledwicy?

Taką kupę ze zdjeci to mogguje nawet szynka z indyka pikok pure i tam nie masz zadnego syfu dodanego a to
  • Odpowiedz
@3I_i: W surowym schabie masz główny mięsień i taki jakby obok, który jest przyczepiony za pomocą "silver skin" - cienkiej błony z tkanki łącznej, która za Chiny ludowe nie zmięknie w trakcie obróbki cieplnej mięsa. Ta wędlina nie jest z szynki, tylko ze schabu, stąd to coś.

@tomek0931 Sam jesteś klej xD
  • Odpowiedz
To jest mizdra. Popatrz na surowy schab w sklepie, to to jest to białe na wierzchu. Masarniom nie chce się tego ścinać i pchają schab jako polędwice.
  • Odpowiedz
@3I_i też tego nienawidziłem, bo potrafiło być takie twarde, że ściągało resztę wędliny z kromki i na prawdę, mimo, że mogę scat do obiadu oglądać na mirko to nic mnie tak nie obrzydza jak twarde, ciągnące elementy wędliny, instant paw xD
Jak wędlina to tylko z kurczaka i to najlepiej jakaś gotowana/parzona. Najbezpieczniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Predzej beka z biedaków, ze jedzą syf dla psa zamiast sobie kupic prawilną polędwiczke albo schabik, którego nie trzeba rzuć i hamowac odruchu wymiotnego.

Taka szynke to sie daje do gotowych kanapek na orlenie dla tirowcow a nie kupuje samemu

@jegertilbake: Ale ty musisz być typie ładnie zakompleksiony xD Każdy jeden twój wpis, to spuszczanie się nad, że sobie kupiłeś droższą szynkę, droższy samochód, pojechałeś na droższe wakacje, ogólna pogarda
  • Odpowiedz