Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z depresją i lękiem przed powrotem do pracy?
Cześć.
Właśnie kończę 3 tygodniowe L4 od psychiatry. Miałem załamanie nerwowe, dostałem leki doraźne w razie kryzysu i miałem po prostu odpocząć. W poniedziałek mam wrócić i jest mi z tym bardzo źle. Już się stresuje, już nie mam siły ani chęci na cokolwiek. Wiem, że jedyne na co można liczyć na tym portalu to hejt, więc sam nie wiem po co to w ogóle piszę. Będę szukał też innej pracy, trochę się doszkalam w wolnym czasie, ale nie wiem czy mi się uda zmienić nieco branże. W mojej obecnej jest sporo ofert, ale niestety za marne stawki lub bez podanych widełek, co mnie zniechęca do aplikowania.
Czy jest jakiś moment w życiu, kiedy człowiek czuję się dobrze sam ze sobą? Bo ja w to nie wierzę już po prostu. 34 lata na karku, a nie pamiętam momentu w którym czułem się naprawdę dobrze. Bez sensu to wszystko.
#depresja #samotnosc #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: cóż A może to praca ? Jak się źle czujesz w miejscu w którym musisz być codziennie i spędzać nie z własnej woli tyle czasu to musisz znaleźć takie miejsce gdzie będziesz z tym akceptowalnie ook Albo będziesz miał stale rozwaloną psyche
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeżeli to praca doprpwadzila ciebie do załamania nerwowego to po powrocie do niej wcześniej czy póżniej powtórzysz ten etap.
Ludzie sie nie zmieniają.
Zmień robote nie patrz na stawki bo święty spokój jest bezcenny.
Co z tego że będziesz miał kupe kasy jak będziesz wrakiem.
Popatrz na justina biebera. Setki milionów a wrak czlowieka ciągnacy nogi za sobą
Może kupić wszystko a i tak nie będzie przez to szczęśliwszy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @nairoht Cały czas się leczę, chodzę na terapię, do lekarza też - mam kontrolę pod koniec września. Po prostu natłok różnych wydarzeń też związanych z pracą doprowadził mnie do chwilowo gorszej formy, że musiałem odpocząć.

@toolonge W obecnej pracy jestem już 6 lat i ogólnie to ją lubię. Jest dość spokojna, nawet nieźle płacą - tylko też przez tą sytuację chciałbym z jednej strony spróbować czegoś
  • Odpowiedz