Wpis z mikrobloga

@editores: a jak wpadniesz pod ciężarówkę to spadną o 100% bo nie pracujesz - tracisz całą swoją wartość. Jak znam życie walisz tez minimalną składkę na ZUS. Pozostaje mieć nadzieję, że chociaż masz zapakowane po same jaja IKE i IKZE od co najmniej 10 lat bo jak nie, to machający papaj :P
  • Odpowiedz
@Gluptaki: Myślisz, ze jak jesteś na etacie to jesteś w lepszej sytuacji? ;)))

"zapakowane po same jaja IKE i IKZE od co najmniej 10 lat bo jak nie, to machający papaj :P"
Kolego, za 2 lata ten system nie będzie już istniał. Wyluzuj. Twoja kasa wpłącana do ZUS zrobi papaj. ;)
  • Odpowiedz
  • 16
To niesamowite jak ludzie będący absolutnie nikim w firmie klaszczą uszami bo wzieli B2B i nagle się czują kimś bo dostają więcej do łapy XD oddali jakiekolwiek prawa pracownicze, wzięli na siebie papierologie, ryzykują że fiskus ich d-----e za oszustwa, nie mają urlopów, L4, PPK, o emeryturze nawet nie wspominając, ale ja jestem pcieciembiorca XD
  • Odpowiedz
@editores: tłumaczysz małpom, że są małpami przygłupami. Jakby to był problem w-----ć kogoś będącego na uopie. Jeśli ktoś ma iluzję bezpieczeństwa i wierzy, że dostanie emeryturę z ZUSu to niech sobie dalej wierzy w magiczne wróżki. Nie ma na to absolutnie żadnych szans. Równie dobrze, to można sobie odpowiednią część wypłaty spuszczać w kiblu. Jedyny sens siedzenia na uopie to branie przez pół roku el quatro jak masz jakieś problemy
  • Odpowiedz
@Mlody_pelikan: Wystarczy prosta matematyka. Za 25 lat będzie 2 x wiecej emerytów niż teraz. Już teraz system jest deficytowy. 110 mld zł dopłat.
Nie ma takiej możliwości, żeby to się spięło. Poza tym na 100% czeka nas wywalenie się światowej gospodarki i jakaś wojna.
Inwestowanie w ZUS jest jak pakowanie kasy w obligacje II RP. ;)
Jedyna szansa dla ZUS to jakaś nowa pandemia i wojna, która zmiecie z planszy
  • Odpowiedz
  • 1
@editores masz 6 miesięcy płatnego 100% urlopu? No ciekawe. Jak myślisz ile osób na B2B w Polsce ma takie warunki?
@Majos aaa, czyli oferują etat i oszukują państwo i innych pracujących? Godne pochwały xD
  • Odpowiedz
@neonn: Nie ma czegoś takiego jak oficjalny urlop. Nie jestem przecież na etacie. Po prostu mam pracę przez około 6 miesięcy. Kiedy pracuję zarabiam spore pieniądze i to pozwala na życie w miesiącach bez pracy. Podobnie to działa na etacie. Potrącają ci kasę, żeby ją wypłacić podczas urlopu.
Zawsze za "zdobycze socjalizmu" płaci pracownik. Wszystkie składki też sam opłacasz.
Jeżeli pracodawca ma na ciebie 20k miesięcznie to jest mu wszystko
  • Odpowiedz
@Gluptaki: robię zdalnie na b2b od paru dobrych lat, różnica w wypłacie zapewniła mi już 2 w pełni spłacone mieszkanie w Warszawie. Jaki problem z gowniakiem jak klikasz 2h z domu? Zwolnienia? Oj będę 2 tygodnie szukać pracy straszne
  • Odpowiedz
@Dastamit: byłem w firmie, która miała dwie spółki i jak ktoś przechodził na b2b to szedł do drugiej firmy xD

A jeden zrobił tak, że powiedział, że przechodzi na b2b, podpisał wypowiedzenie w trybie natychmiastowym i b2b nie podpisał i odszedł z firmy xD
  • Odpowiedz
"zapakowane po same jaja IKE i IKZE od co najmniej 10 lat bo jak nie, to machający papaj :P"

Kolego, za 2 lata ten system nie będzie już istniał. Wyluzuj. Twoja kasa wpłącana do ZUS zrobi papaj. ;)

@editores: czyli nawet nie wiesz co to trzeci filar. No to machający papaj.

Myślisz, ze jak jesteś na etacie to jesteś w lepszej
  • Odpowiedz