Wpis z mikrobloga

Wołam Mireczków plusujących wczorajszy wpis, z którego zrobiło się znalezisko z płomieniem i ponad 2000 wykopów :)

Aktualizacja - Develia łaskawie odda kawałek gruntu pod tramwaj za darmo :) Nawet jeśli to niewiele, bo i tak nie wyjaśnia sprawy darowizny i reszty umoczonych urzędasów, to widać, że kręcenie Małysza ma sens. Temat podłapały wszystkie wrocławskie gazety i media, więc serio - warto.

https://tuwroclaw.com/artykul/develia-za-darmo-przekaze-n1913594

Link do wczorajszego wpisu: https://wykop.pl/wpis/82933613/we-wroclaw-stabilnie-wafle-deweloperskie-wspierane

Link do znaleziska: https://wykop.pl/link/7783625/deweloper-kupuje-dzialke-na-ktorej-mial-isc-tramwaj-w-tle-darowizna-na-3mln

#wroclaw #patodeweloperka #deweloperka #deweloperuch #maslice #afera
@rovi +778
We #wroclaw stabilnie. Wafle deweloperskie wspierane przez urzędasów robią co chcą, a CBA sobie gra w sapera albo snejka na nokii.

#patodeweloperka #deweloperka #deweloperuch #maslice
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rovi: No bo Develia ma jeden taki projekt we Wroclawiu. Przecież oni kupują co drugą działkę jaka tu jest. Odbiją sobie ze dwa razy na kolejnej inwestycji.
  • Odpowiedz
  • 0
@editores udowodnij kłamstwa, przestawiłem fakty, urząd miasta się nie odniósł w pierwszym damage control na fb do stanu działki, dopiero potem jak dziennikarze pytali bezpośrednio w UM jak już larum zostało podniesione. Ale czekam na te kłamstwa
  • Odpowiedz
@rovi: Jeśli dobrze rozumuje to tam był klepnięty tramwaj przed zakupem. Miasto i tak by go zabrało korzystając z ustawy płacąc dużo mniejsze odszkodowanie niż kosztował ten teren - pewnie max 100zł/m2.
Tak to przynajmniej mają darmo. Nie wyklucza to jednak dziwnej dotacji itd.
  • Odpowiedz
@rovi: Kłamstwem było to, że można tę działkę całą zabudować.
Tam gdzie wyznaczono linię tramwajową nic by nie powstało.
Dla mnie skandalem jest to, że deweloper oddał tę ziemię za darmo. Miasto powinno zapłacić. Deweloper działą na swoją niekorzyść ze względu na zmasowaną kampanię hejtu i nienawiści.
  • Odpowiedz
Deweloper działą na swoją niekorzyść

@editores: a jaką korzyścią było wpłacenie 3 milionów do kasy miasta? I to bez chwalenia się tym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@editores widzę tu też działasz :) zobacz zatem plan poprowadzenia linii tramwajowej na stronie Wrocław peel slash tramwaj na Maślice, potem zobacz co develia kupila. To ze teraz miasto tłumaczy, ze „wszystko zgodnie z ustaleniami” to rozmowa c---a z butem, bo próbują się wybielić.
  • Odpowiedz
@Dlugi_1111: @Sceptyk_bez_zdania Sprawdzałem bo wyborach i w tygodniu w którym odbyła się druga tura podpisał umowę z jakąś lokalną i chrześcijańską fundacją. Sprawdzałem ich stronę i raczej nie jest to wydmuszka chociaż średnio wygląda u nich z aktualizacją bieżących informacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@rovi mi się przypomniała sprawa działek pod lasem Mokrzańskim. Udało się zablokować sprzedaż, więc miasto po cichu zamieniło działki, żeby tylko deweloper nie był stratny XD
  • Odpowiedz
  • 0
@rovi: ciekawe czy stratę wpiszą w koszty - i cyk, 100m2 działki za 100 milionów i pora na CSa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz