Aktywne Wpisy

nonOfUsAreFree +90
Rozwiążmy to raz na zawsze
#wladcapierscieni
#wladcapierscieni
źródło: 0e0ac0341ec0eb588119b7c97f82f1a4
Pobierz
elgebar +9
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Recenzenci stwierdzają bowiem, że każdy dodatek do systemu stanowi jego regres brzmieniowy, i na tym się skupiają. Najpierw konstruują kabel zasilający z wpiętą różnicówką i próbują więc określić skalę tego regresu. Stanowczo stwierdzają, że:
A później stwierdzili, że w teście "ślepym" jednak nie są w stanie odróżnić kabla z podłączoną różnicówką. Nie wiem, czym jest test "ślepy", ale skoro autorzy tekstu wzięli to w cudzysłów, to chyba nie jest to test ślepy.
I co? I eureka! To największa zaleta tego bezpiecznika! Jest PRZEZROCZYSTY BRZMIENIOWO! Co z tego, że akapit wcześniej opisano, że zmiany są słyszalne :)
Także audiofilska różnicówka jest taka dobra, że mimo że jej wpływ słychać, to go nie słychać, co jest jej największą zaletą. Czego nie rozumiecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cały tekst dla chętnych
#tonskladowy – największe absurdy świata #audiovoodoo
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-2 o 07.07.12
Pobierz@Roszp: różnicówka Schrödingera, równocześnie poprawia i nie poprawia dźwięku
Osobiście lubię dobrą kawę i nie wyczułbym różnicy. A c--j mi w dupe i na imię, może nawet sobie kupię taki młynek zarnowy, żeby komuś nosa utrzeć i się przekonać, że jak zwykle mam rację.
Ps. To samo miałem jak robiłem
@sradam: ile ślepych testów robiłeś?
@nie_umiem_inwestowac nie zmielisz tym młynkiem do cukru na podobną grubość bo będziesz miał kupę pyłu i śruty. Sam pył wprowadza masę goryczy i kwasu a śruta smak niedoparzonej kawy.
To nie jest voodoo tylko twoja ignorancja. Są zasady przy parzeniu espresso których musisz się trzymać i
@nie_umiem_inwestowac: https://en.wikipedia.org/wiki/Judgment_of_Paris_(wine)
źródło: FfMrZNQUAAIswmS
Pobierz@Roszp: Pamiętam, jak kiedyś opisywano jakiegoś Japończyka, który zakupił sobie już sprzęt z najwyższej półki, potem kable, akcesoria, podkładki etc., aż wreszcie by osiągnąć pełnię czystości brzmienia wstawił sobie przed domem audiofilski transformator. Myślę, że cała ta grupa spierdoksów da się podsumować tym, co o nim powiedziała jego żona:
@bonus: Chyba w specjalnych sklepach z młynkami do cukru, bo na alledrogo większość jest w przedziale 50-70zł.
Nie
@nie_umiem_inwestowac: chyba chciałeś napisać 1500 zł?
150 zł to normalny młynek kosztuje.
źródło: 1000020866
Pobierz