Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +83
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +5
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

Zgodnie ze wczorajszą zapowiedzią jako że skończyły nam się kategorie piosenek do wybrania, pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje na kategorię, której ma dotyczyć konkurs. Będzie wybrane 5 przeze mnie i będą to kategorie 5 następnych edycji, a pierwszą z nich wybierzemy jutro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żeby nie było powtórzeń, to przedstawiam w spojlerze listę dotychczasowych edycji z ich zwycięzcami:
źródło: yVKJJZ
Pobierz@yourgrandma: " jeśli pamiętasz te piosenki to czas się umówić na kolonoskopię" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- utwory z tekstami lub tematyką związaną z kosmosem, obcymi czy science fiction
- utwory inspirowane mitami, legendami lub folklorem
- utwory inspirowane wydarzeniami historycznymi
- pieśni i marsze wojskowe
- utwory poświęcone konkretnym miastom
- ślunskie szlagiery
- o tematyce politycznej
- polskie utwory ale śpiewane w obcym języku przez autorów (na zagranicznych trasach np.)
@ruskizydek: a gdzie gospel (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Piosenki z prądem/elektrycznością/błyskawicami.