Wpis z mikrobloga

#wykopoweprzeboje
Zgodnie ze wczorajszą zapowiedzią jako że skończyły nam się kategorie piosenek do wybrania, pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje na kategorię, której ma dotyczyć konkurs. Będzie wybrane 5 przeze mnie i będą to kategorie 5 następnych edycji, a pierwszą z nich wybierzemy jutro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żeby nie było powtórzeń, to przedstawiam w spojlerze listę dotychczasowych edycji z ich zwycięzcami:

yourgrandma - #wykopoweprzeboje 
Zgodnie ze wczorajszą zapowiedzią jako że skończyły ...

źródło: yVKJJZ

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yourgrandma: @ruskizydek podoba mi się koncept muzyki, która ryje banię (nawiązując do serii Tomkowicza).

Dalibomba, wszelkie Popki, Liroye z dawnych lat, Tunak Tunak, Flute tune i wiele innych, pewnie nieznanych dla wielu nowych odkryć i doświadczeń muzycznych(?)
cyconiusz - @yourgrandma: @ruskizydek podoba mi się koncept muzyki, która ryje banię ...
  • Odpowiedz
@yourgrandma: albo nie zauważyłem ale nie było Folku w wersji współczesnej. Nawet nie wiem czy dobrze nazywam ale od kapeli ze wsi Warszawa poprzez nawet Donatana do zywiolaka i tego typu klimaty. Wcale nie musi być tylko polski.
Czyli i Folk i Etniczna jakas i wszelakie wariacje na tem temat
  • Odpowiedz
@yourgrandma: muzyka z reklam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście są też przykłady z dawnych reklam coca-coli, lays, Nike oraz niektórych marek samochodów - nawet ciekaw jestem jak sobie poradzą względem muzyki z reklam Media Expert ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
cyconiusz - @yourgrandma: muzyka z reklam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście są też przykłady z ...
  • Odpowiedz
@yourgrandma: najgorsze szmiry jakie powstały, czyli słysząc to w radiu od razu przełączasz stacje. Byłby to trochę anty konkurs, bo polegałby na wybraniu najgorszej, najbardziej irytującej piosenki. Konkurs bym ograniczył tylko do piosenek, które wyszły do szerszego grona słuchaczy (radio, telewizja, koncerty), bo pewnie na yt będą setki słabych utworów, ale z małą liczbą wyświetleń. Przy okazji zgłoszę pierwszego kandydta, który może zobrazuje o co mi chodzi.
Kakoq - @yourgrandma: najgorsze szmiry jakie powstały, czyli słysząc to w radiu od ra...
  • Odpowiedz