Aktywne Wpisy

TheTostu +112
Uwielbiam sobie wchodzić na fanpejdż Pełnomocnika Prezydenta m.st. Warszawy ds. komunikacji rowerowej. Zawsze lubię sobie podejrzeć komentarze, z których większość to jakieś randomy, które nawet nie mieszkają w Warszawie.
https://www.facebook.com/PelnomocnikRowerowyWarszawa
Na przykład macie taki post: po latach omijania Alei Solidarności przez c-----ą infrastrukturę (albo jazda po chodniku, którego połowę zabrały samochody na parking albo po 3-pasmowej ulicy) wreszcie doczekaliśmy się ścieżki rowerowej z prawdziwego zdarzenia. Powszechna szczęśliwość.
#warszawa #samochodoza
https://www.facebook.com/PelnomocnikRowerowyWarszawa
Na przykład macie taki post: po latach omijania Alei Solidarności przez c-----ą infrastrukturę (albo jazda po chodniku, którego połowę zabrały samochody na parking albo po 3-pasmowej ulicy) wreszcie doczekaliśmy się ścieżki rowerowej z prawdziwego zdarzenia. Powszechna szczęśliwość.
#warszawa #samochodoza
źródło: 600195798_1438845977809079_8931554856160752060_n_jpg
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wnioski? Poza tym, że wyglądałem jak totalny amator (tak właśnie widzę wszystkich na rowerze mtb w jeansach), prawą nogawkę stale ciągnęło do łańcucha, a wiadomo, że każdy prawilny kolarz łańcuch ma nasmarowany (według zasady "nie smarujesz - nie jedziesz"). Niezbyt komfortowo się jedzie, ale zawsze to 3x szybciej niż na piechotę i 2x szybciej niż komunikacją miejską, co mnie nieśmiało przekonuje, że rower to najlepsze wyjście, nawet w jeansach.
#rower #pracbaza #oswiadczenie
ja mam taka plastikowa oslone na najwiekszy blat w swoim bajku. troche to oblesnie wyglada ale spodni nie wciaga ani sie spodnie nie brudza od lancucha.
a to do szybkosci przemieszczania sie rowerem w miescie to nie ma szybszego srodku transportu.
@UczciwyCygan: no właśnie okazało się, że nie. najwidoczniej jestem pierwszy z takimi potrzebami.
@m21d24: bo prawą nogawkę się podwija :)
Oczywiście gdy wsiadam na MTB czy szosę to inna sprawa, tylko to jest już inna jazda. Moje pytanie brzmi po co się męczyć i jeździć na co dzień w tych ciuchach? I kto używa
@m21d24:
@m21d24: beka z podludzi co muszą mieć specjalne stroje do jazdy
źródło: comment_XltTjTdTXth9Wx0lnb2sqZv67GnhIVFE.jpg
Pobierz