Wpis z mikrobloga

Robił ktoś z was odbiór techniczny mieszkania od dewelopera i ma jakąś firme godną polecenia w Krakowie? Warte to coś wgl? Jak widze jakies filmiki to goście przychodzą nawet z kamerami termowizyjnymi i konkretnie sprawdzają mieszknie. Macie jakieś doświadczenia, że faktycznie podczas takiego odbioru wyszło coś poważnego czego sam bym nie zauważył?

#nieruchomosci #krakow
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Xxxvvvwww: odbierałem z https://wszpilkachnabudowie.pl/ i mogę polecić. Zawsze są 2 osoby do odbioru, więc mogą więcej sprawdzić. Niestety nie są najtańsi. Po wizycie było ok 30 pozycji z niedociągnięciami do dewelopera.

Znajomy odbierał z https://www.facebook.com/odbiormieszkania/ i też był zadowolony.

czego sam bym nie zauważył

pytanie czy znasz wszystkie normy, przepisy itp. Czy masz odpowiednie narzędzia do sprawdzania poziomów, kątów,
  • Odpowiedz
@Xxxvvvwww: Nie warto na tym oszczędzać. W skali inwestycji są to niezauważalne grosze, a mogą Ci pozwolić zaoszczędzić masę pieniędzy, stresu i nerwów.
  • Odpowiedz
Warte to coś wgl?

@Xxxvvvwww: Wg mnie nie warto. Gdy miałem styczność z nimi, miałem wrażenie że wiem więcej niż oni. (mówię o kilku przypadkach).
Czepiają się rzeczy które są bzdurami i które każdy klient zobaczy (typu porysowany grzejnik, ościeżnica), a nie potrafili kilka razy zobaczyć naprawdę grubych przegięć jak różnica wysokości sufitu 22mm na długości około 3mb.
Często działają pod efekt, bo tu ktoś polata z łatą, tu zrobią
  • Odpowiedz
@marcel_pijak: Ja brałem kolesia, który nie czepiał się takich pierdół. Przeliczył dokładni metraż, czy ściany proste, podłogi, czy złącze teleinformatyczne sprawne, posadzka w garażu, do tego okna, zdaje się coś z wentylacją też patrzył. Same konkrety.
  • Odpowiedz
@Pharos: @Xxxvvvwww

Brałem 2 razy gości( raz z pewny lokal, raz z polecenia) i obydwa razy byłem zawiedzony. Ten z Pewny lokal to takie pierdoły raczej sprawdzał. Natomiast ten z polecenia coś tam znalazł. Ale były rzeczy które mu wskazałem to mnie przekonywał że to git a sięokazało po czasie że problem.
  • Odpowiedz
@Xxxvvvwww: ja brałem dobry odbiór, u mnie mało znalazł ale deweleropuch przygotował się bo już na etapie budowy zapowiedzieliśmy że będziemy brać speca, pomierzył wszystko zrobił raport pochwalił ekipy że wszystko proste jakieś tam zalecenia przy wykończeniach, przyczepił sie do plamy na drzwiach po piance i powiedział że to nie zejdzie, wziął chyba 1k bo dojazd i bliźniak liczył jako dom. Developer nie usunął plamy i ugoda na 1k.
  • Odpowiedz