Wpis z mikrobloga

Sutener zawetował ustawę dot środków ochrony roślin. Odraczała ona obowiązek prowadzenia elektronicznej formy ewidencji zabiegów środkami. Jako powód podał, że rolnicy nie umieją w komputer (dlatego Tusk im odroczył).

Weto oznacza, że od 1 stycznia każdy rolnik będzie musiał prowadzić ewidencję WYŁĄCZNIE w formie elektronicznej xd

Ten prezydent, to nawet nie mem a nie minął jeszcze miesiąc.

#polityka
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@misiopysio: jeżeli serio podał taki powód to swiadczy o jego intelekcie i jak bardzo w pompie ma to co mu dają do podpisania. Z drugiej strony po co to odroczenie? Niech się nauczą i tyle. Przyfarcił teraz z decyzją
  • Odpowiedz
@misiopysio: mi się wydaje, że prawackie media i politycy mają jakieś tam swoje urojenia, które postują na socialach a prezydent wetuje co się da żeby przypodobać z się swoim wyborcom przed następnymi wyborami. Ludzie zapamiętają go jako tego który sprzeciwił się złemu Tuskowi. Tyle tym idiotom wystarczy
  • Odpowiedz
Weto oznacza, że od 1 stycznia każdy rolnik będzie musiał prowadzić ewidencję WYŁĄCZNIE w formie elektronicznej xd

@misiopysio: myślę że rolnicy będą się z tego cieszyć, w końcu na niego głosowali
  • Odpowiedz

@misiopysio: @Radkovich @dr3vil ale jak to, przecież na tvn pisali co innego xD

Nawrocki zawetował także nowelizację ustawy o środkach ochrony roślin. Nowela wprowadzała obowiązek prowadzenia przez rolników elektronicznej dokumentacji stosowania tych preparatów.
  • Odpowiedz
@twoj-stary-to-jp2: No to też właśnie świadczy o jakosci żywności z tych mitologizowanych swojskich "bazarków" gdzie sprzedawcy kantują kupujących, tak, że nawet niemiecki lidl by nie próbował pomyśleć.

wedle zapewnień sprzedającej je kobiety – miały być naturalne i „niepryskane”.
  • Odpowiedz
@misiopysio: unia nie nakazuje żeby prowadzenie było wyłącznie cyfrowe, można dopuścić też pisemne. nie wiem z jakiego powodu polscy urzędnicy chcą zaostrzać regulacje unijne, ale w trakcie kampanii i Nawrocki i Trzaskowski opowiadali że nie będę tego popierać i wolą żebyśmy wprowadzali minimum. a skoro tak to pewnie przez sejm raz dwa przeleci korekta żeby dopuścić oba sposoby
  • Odpowiedz