Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +56
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
PobierzSłuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

Poszła w tym roku podwyżka i ląduje w 2 progu podatkowym od października, umowa o pracę. Będę wpłacał póki co max. kwotę na IKZE i podwyższę sobie wpłaty na PPK do 4%. Ślub z babą i wspólne rozliczenie nas nie uratuje :)
Pytanie, orientuje się ktoś lub pełni funkcję kierownika działu w korpo i przechodził z umowy o prace na b2b, czy są z tym jakies problemy dla pracodawcy, czy tez prawne (ze specyfiki np. że zarządzam zespołem i krytyczną infrastrukturą)? coś tam juz poczytałem ale niewiele rozwiało mi wątpliwości, to tak zanim uderze do pracodawcy.
Zostając obecnie na UOP w zasadzie nie opłaca sie juz walczyc o większą kasę, po podwyższeniu PPK i ikze i tak zostaje już część w 32%.
#praca #finanse #pit #podatki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
1. Przechodzisz na b2b do innej spółki niż byłeś na Uop
2. Dostajesz na fakturze co najmniej brutto z uop + koszty pracodawcy
3a. Dogadujesz się na dżentelmeńską umowę ( ͡° ͜ʖ ͡°) na płatny urlop i chorobowe
3b. Lub uwzględniasz urlop i chorobowe przez podniesienie kwoty na fakturze
4. Pracodawca nie ma historii z opóźnianiem się z wypłatami
@mirko_anonim: miałeś matematykę w podstawówce?
Co do samego pytania: nie wiem, ja zawsze jestem na UoP bo taka specyfika branży, po prostu w mojej niszy nie ma ofert b2b, każde duże korpo ciśnie żeby mieć UoP więc negocjuję tyle, żeby starczyło, a jdg do dorabiania
Komentarz usunięty przez autora
https://jakoszczedzacpieniadze.pl/jak-oszczedzac-na-samozatrudnieniu
Powrzucaj w kalkulatory, przegadaj z 2-3 księgowymi -zwykle pomoc w założeniu firmy i takie doradztwo oferują za darmo.
Dla mnie zgrubnie to netto na b2b powinno być 150% więcej niż brutto na UOP żeby zabawa się opłacała. Na pewno przechodząc na b2b z UOP chciałbym, żeby kasa, która mi i pracodawcy jest potrącana na ubezpieczenia