Czy ktoś z was też ma tak wystrzelone tętno maksymalne? u mnie HRMax to 201 w wieku 33 lat, spoczynkowe mam 45, przez co moje strefy tętna są bardzo wysokie. Czy wszystko ze mną w porządku? Tętno 150-155 to dla mnie spacerek i sobie gadam normalnie. #pytanie #bieganie
@Wojciech_Skupien: ja nie mam. Przynajmniej nic takiego na pomiarach nie pokazywało. Ale będę we wrześniu robić bardziej wiarygodny pomiar. W jakim biegu takie tętno? Każdy jest inny.
@Wojciech_Skupien: ja myślałem że mam, bo też się zdarzało ponad 200 na zawodach, ale to mierzone z zegarka. Poszedłem na badania wydolnościowe i wyszło 195, a próg tlenowy 153. Jestem kilka lat młodszy od Ciebie. Tętno spoczynkowe 42-45
@Wojciech_Skupien: Masz ogromny rozstrzał więc to jest na plus jak najbardziej, Twoje ciało umie w zależności od intensywności użytkować odpowiedni procent składników energetycznych
@Wojciech_Skupien: Rok temu, w wieku 37, miałem hrmax 195, ale na rowerze szosowym. Spoczynkowe chyba w granicy 55-60, w zależności od formy. Garmin wyliczył mi drugą strefę po kilku korektach na 141-154, czyli też chyba dość wysoko, choć wiadomo to tylko estymacja.
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
#pytanie #bieganie
Poszedłem na badania wydolnościowe i wyszło 195, a próg tlenowy 153.
Jestem kilka lat młodszy od Ciebie.
Tętno spoczynkowe 42-45