Wpis z mikrobloga

Możecie polecić coś dla min 2 osób. Szukam jakiejś gry aby wciągnąć żonę do planszówek. Raczej wolałbym jakąś kooperacyjną, żeby nie zrazić jej że przez to że więcej grałem z kumplami to lepiej mi idzie. Jakaś przygodówka, coś o kosmosie, jakieś potwory typu Obcy :D

#gryplanszowe #planszowki #grybezpradu
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shagal: to chyba ostatnia gra jaką bym komuś polecał do wciągnięcia xD
odkąd ją kupiłem kilkanaście lat temu, nikt nie miał siły do ogarnięcia instrukcji
  • Odpowiedz
@deeprest: Co? XD przecież to prosta gra. Nie zachęca wyglądem, ale zdecydowanie jest warta spróbowania. Świetna na dwie osoby i kobiety chętnie w nią grają.
  • Odpowiedz
  • 0
@Shagal: sprawdzę sobie jak wygląda partia gry, ale z opisu to trochę strategiczna gra a w taką będzie jej na początku ciężko ogarnąć
  • Odpowiedz
@Gorthin: Jeśli kooperacyjna do wciągnięcia to zdecydowanie Halo Wieża. Gra jest genialna dla początkujących a i bardziej zaawansowani userzy ją lubią. Z klasyków to kooperacyjna pandemia jest bardzo fajna a jeszcze prostsze ale niekooperacyjne to wsiąść do pociągu ale EUROPA. Oryginalna mapa USA jest nudna. Jeśli klimat Obcego to oczywiście Nemesis się narzuca ale to gra dla bardziej zaawansowanych userów.
  • Odpowiedz
@Gorthin: mysle ze takenoko wciagnie zone. Piekne grafiki, misio chodzi o rosnie bambusek. A przy okazji to gra o puknty, wiec moze potraktujesz to jako luzny wstep do area control ;D
  • Odpowiedz