Wpis z mikrobloga

Potrzebuję wymienić swój stary i wysłużony zestaw kuchenki i piekarnika w zabudowie kuchennej. Do tej pory miałem płytę ceramiczną i piekarnik elektryczny. Zastanawiam się czy warto teraz dalej iść w taką płytę? Są one teraz jakieś wydajniejsze niż te stare modele (patrząc po instrukcji moja jest z 2003 roku)?
Domyślam się, że indukcja jest wydajniejsza ale budżet mam ograniczony, a nie chciałbym iść jakiś najtańszy szajs. Teoretycznie indukcję można już kupić nawet i za 900-1000 zł (ikea, electrolux 5 lat gwarancji), ale z drugiej strony są też modele za 4k. W tych droższych są tylko jakieś bajery zbędne?
#kuchnia #mieszkanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vateras131: Za 1500-2000zł kupisz dobrą sprawdzoną indukcję. Im droższa tym wiadomo dochodzą różne bajery typu sterowanie po Wi-Fi, wbudowane okapy, kompatybilność z konkretnymi okapami, termosondy itp. Ale to są bajery z których zwykły Kowalski nawet nie będzie nigdy korzystał.
Imo warto dopłacić do płyty, na której możesz postawisz naczynie na 2 polach grzewczych, ale to też nie każdy z tego korzysta. Fajnie się przejść do jakiegoś media i zobaczyć jak
  • Odpowiedz
  • 0
@Cudi3:

Fajnie się przejść do jakiegoś media i zobaczyć jak każda ma rozplanowane przyciski i sterowania, ale to już kwestia indywidualna kto jakie woli.

Przejdę się na pewno żeby pooglądać, ale kusi mnie jednak zakup jakiegoś modelu dostępnego w ikei.
Z tego co widzę w marketach typu mediaexpert większość modeli ma 2 lata gwarancji, a ikea daje 5 lat.
  • Odpowiedz
@vateras131: W mojej ocenie w Ikea jest drogo, tam ogólnie te "ich" produkty są jakieś dziwne. Mnie tam osobiście nic z elektroniki nie przekonuje, zawsze miałem wrażenie że jest sporo drożej niż u konkurencji.
  • Odpowiedz