Aktywne Wpisy

To ja
źródło: 1000034066
Pobierz
jfrost +19
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000034066
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Pomyślałem nad nauką Databricks i Pytona na początek. Na to mógłbym poświęcić jakieś pół roku nauki i zrobić np. certyfikat z Databricks. Ok, ktoś powie. Ale z drugiej strony mam obawy że minie pół roku czasu a ja znów będę stać w miejscu i nic mi o nie da, a na Data Enginieerów szukają głównie ludzi z expem. Chodzi mi o to, że w pół roku mogę stracić tylko czas i nie mieć z tego żadnych wymiernych korzyści. Tym bardziej, że kto pracuje w IT to wie z doświadczenia że często co innego się robi w robocie niż uczy po pracy. Ja kiedyś umiałem Angulara a teraz nic bym w nim nie zrobił, bo ostatni raz tykałem go 4 lata temu. Tak samo z Terraformem, pisałem kiedyś infrę na AWS ale to było 3 lata temu i już nic nie pamiętam, jedynie jakieś podstawowe koncepcje.
Martwię się że stracę czas.
Jak Wy do tego podchodzicie?
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
Jak znasz javę to pythona się nauczysz w maks kilka tygodni. Co do databricks to nie wiem, ale myślę że dużo czasu nie zmarnujesz wbrew pozorom i nie zajmie
narazie pracuje dalej w it,
@Ksiega_dusz: idz do embedded/gamedev, a potem zacznij robic to drugie for fun w 1/5 czasie wolnego, wtedy poznasz co to programowanie jak sie pali i masz 100% odpowedzialnosci i 5k klientow