Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +228
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +3

TL;DR: Agenci AI = systemy agentowe z lat 80. + ChatGPT + marketing hype
Krótka historia:
- Lata 80-90: Naukowcy wymyślają systemy agentowe - autonomiczne programy, które planują i wykonują zadania
- 2020+: Ktoś podpina do tego LLM-y i krzyczy “REWOLUCJA!”
Co się zmieniło:
- Mamy lepsze GPU
- Agenci mogą teraz gadać jak ludzie (dzięki LLM-om)
- UI nie wygląda jak z Windows 95
Co NIE zmieniło się:
- Podstawowe problemy (planowanie, koordynacja, autonomia)
- Architektura systemów
- To, że agent dalej może się wywałić na prostym zadaniu
Agenci AI to nie oszustwo, tylko naturalna ewolucja. Czasem trzeba poczekać 40 lat, żeby stara idea dostała właściwe narzędzia. A że sam na tworzeniu ich zarabiam nieprzyzwoite pieniądze to nie narzekam tak bardzo
#sztucznainteligencja #programowanie #vintage #copium #programista15k
Skoro potrafią się wywalić na prostym zadaniu, to czy ten typ ma racje? XD
https://www.heise.de/en/news/Softbank-1-000-AI-agents-replace-1-job-10490309.html
@JamesJoyce: acha i te stare rzeczy również pozwalały np. na zaimplementowanie niemalże dowolnego algorytmu w dowolnym języku programowania? zaprogramowanie gry 3d z listą funkcjonalności i zasadami rozgrywki, które przyjdą nam do głowy?
https://www.aidevs.pl
Tak, pewnie zarobisz więcej na kursach z tych agentów niż ich realnej implementacji
@AntyKuc: To ciekawe, moja hipoteza jest taka, że ten kurs jest kierowany głównie do firm stąd wysoka cena, a wiadomo że firmom IT kasa to leci z każdego otworu, teraz trochę mniej ale jednak. No ale pewnie są ludzie którzy mają tak mocne fomo że