Wpis z mikrobloga

dla odmiany od tego narzekania to ja zauważyłem że kultura drogowa w Polsce rośnie i jeździ się coraz lepiej nadal do ideału daleko ale postępy na przestrzeni dekady są widoczne mocno
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: jazda po Polsce to kupa banda zawalidrogow na lewym pasie i nie chodzi mi że ktoś chce sobie wyprzedzić tylko na lewym pasie cały czas jest sznur aut poruszający się 100kmh bo prowadzi jakiś kapelusznik i nie zjeżdża już na prawym pasie mniej aut i można szybciej jechać tylko później się wbić w ten sznur na lewym dramat jest z tymi zawalidrogami u nas
  • Odpowiedz
dla odmiany od tego narzekania to ja zauważyłem że kultura drogowa w Polsce rośnie i jeździ się coraz lepiej nadal do ideału daleko ale postępy na przestrzeni dekady są widoczne mocno

@vieniasn: imo cos jest na rzeczy, wiekszosc kierowcow nie chce mnie zabic jak jade rowerem, na autostradzie wiekszosc ponizej 140 smiga, generalnie idziemy w dobrym kierunku
  • Odpowiedz
@vieniasn dla mnie problemem jest to, ze kazdemu sie spieszy. Droga gdzie jedziesz 50 na godzine, a dzbany jada 80. Wymuszenia pierwszenstwa to standard. Jezdze przepisowo i takie paruwy „pospieszalscy” jada pol metra za mna zniecierpliwieni, a z przodu sznur samochodow, bo korek i tak. Albo leci taki dzban 80 i mnie pogania, aby zatrzymac sie i tak na czerwonym, a ja dojezdzam 2 sekundy za nim na spokojnie. Kolejna sprawa,
  • Odpowiedz
@vieniasn: ja mam jakieś takie wrażenie, że po Majtczaku i paru innych sprawach ilość błyskaczy autostradowych zmalała. A może to po prostu kwestia że coraz więcej osób ma tempomaty aktywne i auto samo odmawia siedzenia na zderzaku ;p
  • Odpowiedz