Wpis z mikrobloga

moja turbo aktywna 9 latka ma 2400-2700 kcal zapotrzebowania

@Kasahara: Nie wierze w to, jestem potężnym ulanym chłopem i moje zapotrzebowanie to 1800kcal ||
  • Odpowiedz
  • 14
@fraciu: ludzie nie doceniają tego ile kcal jedzą. Najczęściej ktos "prawie nic nie je", ale miedzy posilkami wpada snickers, ze 3x dziennie slodzona kawa z mlekiem, 1-2 piwa na wieczor i jakas kanapka z szynka i majonezem na przekąskę. Wcale nie trzeba zjadać tabliczki czekolady na raz, która wbrew pozorom taka najgorsza nie jest xD
  • Odpowiedz
  • 2
@A330 co ciekawe jak ograniczysz wszystkie takie przekąski a zjesz sobie raz na tydzień powoli to o wiele lepiej to smakuje. Ograniczyłem cukier do prawie zera na ile to możliwe, ale jak se kupie czasem batonika to smakuje jak ambrozja xd
  • Odpowiedz
  • 9
@Pan_Slon jeżeli sie nie mylę to jest wpis w kontekście keto. Gość obciął węgle, podniósł tłuszcze i białko i tyle, ot cała magia. Ale cóż, dla ludzi uzależnionych od cukru to chyba faktycznie jest fizyka kwantowa.
  • Odpowiedz
@Kasahara: po filmiku chciałem napisać, że chyba Cię poniosło z tym zawstydzaniem większości chłopaków w szkole, ale jak sobie przypomniałem, jak kilka lat temu kazałem 9 latkom robić pompki to większość robiła liczbę jednocyfrowa, gdzie za moich czasów było odwrotnie, nieliczni robili tak mało. To domyśliłem się, że masz racje, czasy się zmieniły. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Kasahara: fakt, troche zapomniałem bo moja 6 latka jest zmienna jak prąd w gniazdu elektrycznym ale rok temu tj mając 5 lat wspinała się na line i podciągała się oraz robiła przewieszki...a ja sam na linie mam problem do dziś się wspiąc, a przewieszki w bólach robiłem ;D
  • Odpowiedz