Wpis z mikrobloga

Czy tylko mnie doprowadza do szału to, że w dzisiejszych czasach 95% napojów zamiast samego cukru, zawiera słodziki żeby dać mniej cukru a było tak samo słodkie? Nienawidzę posmaku słodzików. W sumie z napoi gazowanych to się ostała chyba tylko CocaCola ale kto wie jak długo. Niech zrobią napoje po prostu mniej słodkie a nie wciskają to g---o, którego nie da się pić. Ale chyba muszę być w mniejszości, skoro nie ma jak dotąd jakiegoś wielkiego oburzenia wśród konsumentów, a proces ten trwa od kilku lat.

#jedzenie #picie #napoje #niewiemjaktootagowac #kiciochpyta

Czy tolerujesz słodziki w napojach?

• Tak, nie czuję różnicy między słodzikiem a cukrem 24.6% (14)
  • Tak, chociaż czuję różnicę 40.4% (23)
  • Nie 35.1% (20)

Oddanych głosów: 57

• 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niedorzecznybubr jakby były mniej słodkie, to poleciałoby wszystko - tekstura napoju, trzymanie bąbelków i inne rzeczy charakterystyczne dla takich napojów. Cukru jest aż tyle, że trzeba dodawać jakiś kwas, żeby dało się to pić xD
  • Odpowiedz
br jakby były mniej słodkie, to poleciałoby wszystko - tekstura napoju, trzymanie bąbelków i inne rzeczy charakterystyczne dla takich napojów.

@StonkaM: przecież poleciało, mają zupełnie inną teksturę przez brak cukru
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr no to w tych słodzikach ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak, smakuje mi bardziej wersja z cukrem, ale biorąc pod uwagę długotrwałe minusy pod postacią kalorii - przeszedłem całkowicie na zero ¯_(ツ)_/¯ no takie trendy w społeczeństwie są, wiele nie poradzisz
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: poczekaj do jakiejś operacji, hospitalizacji czy (oby oczywiscie nie) jakiegos koniecznego przeszczepu. Albo refundacji na insulinę ;) Wszystkie te wolnościowe hasła wydają się początkowo logiczne, dopóki nie zderzą się z rzeczywistością. Ja Cie rozumiem, ale nie bez powodu wprowadza się odgorne regulacje (czasami bezsensowne, wiadomo), żeby jednak ludzie byli zdrowsi, niż przeciwnie.
  • Odpowiedz