Wpis z mikrobloga

✨️ Jakie dolegliwości z rękami mogą być?
siema, nie wiem do jakiego specjalisty się udać z moimi dolegliwościami a nie chce z siebie zrobić głupca (za późno) ( ͡° ͜ʖ ͡°), może jakiś miras mi pomoże.
mam strasznie zmęczone ręce, tak od bicepsow aż po przedramiona, normalnie nic nie muszę robić a i tak się czuje jakbym cy dzień wyciskał 200kg, czuje zmęczenie, coś jakby zakwasy. juz to mam z 2lata ( jestem głupi wiem XD). jako tako bólu nie ma, ale bardzo mi to teraz przeszkadza, bo niby siłe mam normalną I nic nie boli ale już nie daje rady. czasem się rano budze to mam zdrętwiałe łapy i muszę nimi ruszać ,żeby krążenie wróciło. niedawno zaczęły mi rzeczy czasami wypadać z rąk więc się trochę zesrałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) . do jakiego lekarza się udać z tym problemem? ortopeda, neurolog, reumatolog... tyle tego jest ze ciężko mi wybrać bo to dosyć specyficzny problem chyba, też nie chce niepotrzebnie tracić kasy. Help! I z góry dzięki.
#medycyna #lekarskieporady

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zaczynasz od rodzinnego, najpewniej da ci skierowanie do neurologa, daj znać za kilka miesięcy co on ci powie ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba że prywatnie to w tym tygodniu i bez skierowania
  • Odpowiedz
Do psychiatry, że tak długi zwlekałeś z pójściem do zwyczajnego rodzinnego. ¯\(ツ)/¯

To odpowiedział chatgpt:

To, co opisujesz, brzmi jak coś, czego absolutnie nie powinno się bagatelizować — szczególnie że trwa już 2 lata, a ostatnio pojawiły się dodatkowe objawy (drętwienie, wypadanie przedmiotów z rąk).

Twoje
  • Odpowiedz
siema, nie wiem do jakiego specjalisty się udać z moimi dolegliwościami a nie chce z siebie zrobić głupca (za późno) ( ͡° ͜ʖ ͡°), może jakiś miras mi pomoże.

mam strasznie zmęczone ręce, tak od bicepsow aż po przedramiona, normalnie nic nie muszę robić a i tak się czuje jakbym cy dzień wyciskał 200kg, czuje zmęczenie, coś jakby zakwasy. juz to mam z 2lata ( jestem głupi wiem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zacznij od fizjoterapeuty i terapii manualnej na obręcz barkową, jak po dwóch trzech sesjach poczujesz lekkość to masz diagnozę kliniczna ze to pozycja/tryb życia/ zwieszenie rąk do Mirkowania na telefonie i ucisk na szyi i obręczy barkowej.
  • Odpowiedz