Wpis z mikrobloga

#budowadomu #budujzwykopem

Otwieram nowy tag #kukurydzadextera (dzięki @dos_badass xD). Zgadza się, ukradłem, ale tylko głupi by nie skorzystał ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie będę tutaj nikogo wołał, bo nie chce robić spamu, jak ktoś chce, to niech zaobserwuje :D Kukurydza dalej rośnie, za to zboże z drugiej strony już wykoszone, czekam aż zrobią ze słomy bele ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tydzień temu pisałem, o rozpoczęciu budowy - dzisiaj musze już jechać do hurtowni po paletę voltarenu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Nie no, nie jest źle. Każdy dzień to coraz większa tolerancja na wycieńczenie. Całkowicie inny stan niż po ubiciu psychicznym przy pracy w biurze na codzień. Plus taki, że walisz harnasia, ucina prąd w łóżku i wstajesz jakby nigdy nic (no trochę palce sztywne, ot co xD)

No ale do meritum - pamiętacie jak pisałem tydzień temu, że będą szalunki bo piach jak cholera i sie mega obsypuje? No to piasek był, ale jeszcze tylko 5cm poniżej wykopu zrobionego przez koparke XDDD poniżej 20cm do wykopu okazała się glina że pa pier**** XD Z Żoną planujemy zająć się garncarstwem po przeprowadzce, zaczynamy przyjmować preordery na kubki ( ͡° ͜ʖ ͡°) (but remember, no preorders my son xD) Zeszło na kopaniu sporo więcej z tego powodu, ale daliśmy rade. Po tygodniu prac (i weselu po drodze, więc 1,5 dnia wyjęte z prac). Od teraz, anuluje zdanie że ja haruje a Żona zarabia, bo i ona pomagała przy szpadlu czy wrzucaniu zbrojenia w wykop xD

Więc podsumowując, wczoraj po dniu świra o 17.30 siadły ławy. do 21 ze szwagrem zawibrowaliśmy i zagłaskaliśmy. Wszystko wlane w szalunki zrobione całością pod laser, więc powinno być mega równo. Teraz podlewanie 3 dni i w niedziele rozwijam papę i zaczynam rozstawiać narożniki z pustaków szalunkowych. Wiem na pewno, że nieco trzeba zwolnić, bo ławy w tydzień z wykopem to chyba zbyt wariackie tempo patrząc, że na codzień też pracuję na pełen etat xD

A no i wyjaśnienie - z racji zabudowy zagrodowej, tak zdradzę tajemnice, że oprócz chaty jeszcze leci równolegle budowa dodatkowego budynku 5x7m (docelowo garaż z kanałem i podnośnikiem + sterownia fotowoltaiki + miejsce na magazyn energii). Foto w komentarzu.
dexter1213 - #budowadomu #budujzwykopem 

Otwieram nowy tag #kukurydzadextera (dzięki...

źródło: IMG_9289

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dexter1213: nic nie ukradłeś, sam ci go wcisnąłem. xD
a teraz tak. ja se chałupinę już zbudowałem, od maja do początków grudnia dłubałem.
uczyłem się trochę z jutuba, troche od somsiadów.
mam to już za sobą.
z przyjemnością popaczem, jak teraz ty se łapy łamiesz, i spadasz z drabiny. ;)
  • Odpowiedz