Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +7
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

donfallo +93
źródło: temp_file4528602832762711303
Pobierz

Nie wiem kto się kwalifikuje na antynataliste, ale ja mówię - jak cię nie stać zapewnić w miarę godnych warunków dziecku tj. swoj pokój, nowe ubrania, rozwój pasji innych niż masz tu laptopa to taki ktoś nie powinien mieć dzieci.
Nie uważam, że to stawia mnie gdziekolwiek na skali moralności, po prostu nie krzywdź kur... dziecka.
@ImperatorPL: Dobrze, ale czemu akurat "rozum" miałby stwierdzić, że takie zachowanie będzie "złe"? Co najwyżej dlatego, że jest nieopłacalne, bo spotka cię kara. Jeśli nie chcesz kogoś skrzywdzić, to właśnie ze względu na wolę, empatię.
To debata o
@nightmaar: Nie, w warunkach gdzie nic by mi nie grozilo tez bym nie gwalcil.