@Grzesiok: to akurat średnie porównanie. Afganistan dla ruskich to był jak Wietnam dla Amerykanów. Oni tam militarnie wygrywali, tzn. kontrolowali dany obszar, tyle, że nie mogli sobie z partyzantką poradzić i dlatego przegrali. Wojna na Ukrainie to nadal walki dwóch armii i oby nigdy nie doszły do stanu, gdzie ruscy wygrali, a Ukraińcy musieli przejść do walki partyzanckiej.
Te opowieści Trumpa przywodzą na myśl jakiegoś starego górala który coś tam sobie baja w szałasie.
@Wszebor Ale przecież on jest stary. xD Ma 79 lat i demencję starczą, która postępuje, to ja nie wiem ile dłużej można oczekiwać, że będzie żył. A głupi to był zawsze, tylko wcześniej aż tyle nie mielił ozorem na tematy, o których nie ma pojęcia. ¯_(ツ)_/¯
Te opowieści Trumpa przywodzą na myśl jakiegoś starego górala który coś tam sobie baja w szałasie.
Komentarz usunięty przez autora
@Grzesiok: to akurat średnie porównanie. Afganistan dla ruskich to był jak Wietnam dla Amerykanów. Oni tam militarnie wygrywali, tzn. kontrolowali dany obszar, tyle, że nie mogli sobie z partyzantką poradzić i dlatego przegrali. Wojna na Ukrainie to nadal walki dwóch armii i oby nigdy nie doszły do stanu, gdzie ruscy wygrali, a Ukraińcy musieli przejść do walki partyzanckiej.
@Wszebor Ale przecież on jest stary. xD Ma 79 lat i demencję starczą, która postępuje, to ja nie wiem ile dłużej można oczekiwać, że będzie żył.
A głupi to był zawsze, tylko wcześniej aż tyle nie mielił ozorem na tematy, o których nie ma pojęcia. ¯_(ツ)_/¯
Przecież Trump to tepak