Wpis z mikrobloga

#kpo co raz więcej widzę wpisów typu: "pis jaki był taki był, ale bynajmniej się dzielił, a tu jakiś prywaciarz dostał na jacht" (pisownia oryginalna). Oczywiście aferę z KPO trzeba rozliczyć i najlepiej pociągnąć do odpowiedzialności osoby odpowiedzialne za zatwierdzanie wniosków, a później kontrolować tych jachciarzy czy faktycznie wykorzystują swoje jachty do prowadzenia działalności. Najważniejsze jest jednak to, żeby przy okazji następnych wyborów pamiętać o aferze KPO, ale nie zapominać też o innych aferach:
- jak Daniel Obajtek przelał 1,6mld.zł. (więcej niż całe KPO dla HoReCa) jakiemuś szemranemu typowi, który po otrzymaniu przelewu rozpłynął się w powietrzu
- jak Paweł Szopa (Red is Bad) dostał od PiSu pół miliarda zł. (~40% całego KPO dla HoReCa) z publicznych pieniędzy, na dywersyfikację swojego przedsięwzięcia, za co kupił sobie m.in. BMW za milion zł., czy też 7 mieszkań w Warszawie
- jak za pomocą Funduszu Sprawiedliwości Zero finansował działalności swoich kolegów
- jak Sasin p-------ł 70mln.zł. na wybory, które się nie odbyły

to tylko takie 4 aferki które mi zapadły najbardziej w pamięć.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlodir: Mnie najbardziej boli, że ludzie zwalają winne jednych na drugich. PIS mówił, że PO więcej kradło, teraz PO mówi, że PIS więcej kradł... Mnie najbardziej dziwi, że żadna osoba nie podumała, ze wyjdzie z tego afera ....
  • Odpowiedz
@Tom3kt: oni doskonale wiedzą, że afery się mogą przydarzyć. Jak to mówią, człowiek się naćpa i napije, a afera i tak by się zdarzyła. A czego nas uczą poprzednie afery? Co najwyżej tego, że jak się społeczeństwo w----i to zostanie wykonana zmiana przy korycie i na swoją kolej będzie trzeba znowu poczekać 5, maksymalnie 10 lat. Więc warto zaryzykować.
  • Odpowiedz
Mnie najbardziej dziwi, że żadna osoba nie podumała, ze wyjdzie z tego afera ....

@Tom3kt: problemem nie jest to, że hajs poszedł na maszynki do lodów czy jachty, tylko to że się o tym dowiedzieliśmy xD
Dzięki UE, które wymaga jawności wydatków publicznych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komuś po prostu udało się ładnie z tą mapą wstrzelić w viral informacyjny i wywołał efekt kuli śnieżnej
  • Odpowiedz
żadna osoba nie podumała, ze wyjdzie z tego afera ....

@Tom3kt: Ale z tego co słyszałem w telewizji oni zdawali sobie sprawę, że może wyjść jakieś lekkie zamieszanie.

Oni byli świadomi jak lujowo te środki rozdysponowali, ale po prostu nie chciało im się z tym nic robić ani zmieniać.
Temu rządowi najzwyczajniej świecie nie chce się pracować
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: Dlatego UE to najlepsze co się przydarzyło dla zwykłych obywateli.. jeszcze tylko wejdźmy w strefę Euro, bo do dla zwykłych obywateli będzie na spory plus, a nie jak teraz, mała inflacja, tani kredyt
  • Odpowiedz
@mlodir: myślę ze nikt poza mateckim i stanowskim nie staje tu w obronie pisu i wszyscy wiedzą, ze oni p--------i większe środki. Ale koalicja obiecała ludziom nową jakość polityki, ludzie stali w nocy, żeby pozbyć się pisu, więc i mają JAKIEŚ oczekiwania wobec nich
  • Odpowiedz
@YellowMazdamer: Tylko jak ktoś dostał na dofinasowanie w gastronomi na namiot do imprez, katering itd to nie mam z tym problemu. Ale kupno jachtu, czy kampera, mieszkania, to już wiadomo, że będzie to wykorzystywane tylko w celach prywatnych...
  • Odpowiedz
@mlodir: Bawi mnie nazywanie sytuacji z KPO aferą. Już wszyscy zapomnieli jak PiS "inwestował" nasze pieniądze? Proszę bardzo- pierwsza z brzegu "inwestycja" naszych czempionów na 1,35mld PLN:
https://www.money.pl/gospodarka/kosztowny-upadek-projektu-pis-jedna-ze-spolek-zabiera-glos-6774370027141728a.html
Tam cała suma poszła w błoto (a raczej w gruz). Tutaj przynajmniej nieprawidłowości stanowią tylko jakiś procent z 0,5% całego KPO.
  • Odpowiedz