Wpis z mikrobloga

@Notes: Stary ale tak to wygląda, sam jestem przeciwnikiem 800+ ale biorę.
Jestem za tym by tego nie było ale jak mnie okradają w podatkach to sam też okradam ciągnąć ten social.
  • Odpowiedz
@Notes Nikt z mojego otoczenia, ani też ja takich wniosków nie składaliśmy. Tak samo w przypadku tarczy za czasów COVID. Nie generalizuj, że wszyscy - bo jest masa mniejszych i większych przedsiębiorców, którzy wolą po prostu zarabiać pieniądze na przedmiocie ich działalności.
  • Odpowiedz
@wbrewprawdzie no i spoko. Nikt tego nie potępia :) no ale jeśli jest jakiś program dopłat i ktoś z nich skorzystał to o co to całe toczenie piany i hejt na przedsiębiorców?
  • Odpowiedz
@njay: Właśnie przeglądam gorące i większość plusowanych wpisów jest właśnie w klimacie "oni na jachty dostali, a ja biedny kołchoźnik nic nie dostałem". Na sam fakt rozdawania oburzenie jest mniejsze.
  • Odpowiedz
@Notes: Dlatego powinno być to systemowo ograniczone i nie powinno być na gębę. I przede wszystkim przedsiębiorcy powinni zamknąć mordy następnym razem zanim zaczną gadać jakie to 800+ i minimalna jest zła rozumiesz? O tym pisze OP

Reszta to twoje mambo jumbo
  • Odpowiedz
@Notes: Tu chodzi o to, że te pieniądze w dużej mierze zostaną "spożytkowane" na pierdoły. Brak weryfikacji tych celów przedsięwzięć, gdzie wpadają wnioski z samym nazwiskiem albo trzema bykami w kilku słowach - to jest nieporozumienie i splunięcie w ryj całej inicjatywie i ludziom. Widzisz to, co chcesz widzieć - rozjuszony tłum biedaków, a ja widzę absurd i fuszerę, które otuliły tę inicjatywę swoimi zachłannymi łapskami.
  • Odpowiedz
widzę, że odkryłeś że ludzie to yebani hipokryci.

Najlepsze, że praktycznie wszyscy którzy na te aferę teraz nadają to jakby sami mieli okazję to też pewnie braliby na co się da xD nie uwierzę, że jednej z drugim honorowo odmówiliby przyjęcia dużej kwoty pieniędzy za nic :)))

No ale na mirko oburzenie bo jak to tak: on ma a ja nie mam nic ;)

@Notes: ja przez jakieś 2 lata
  • Odpowiedz
jakbyście darmozjady

@gigadude: czemu piszesz do mnie? nie mam dzieci xD nie jestem darmozjadem xD ba! nawet nie mieszkam w polsce xD

o jest nieporozumienie i splunięcie w ryj całej inicjatywie i ludziom. Widzisz to, co chcesz widzieć - rozjuszony tłum biedaków, a ja widzę absurd i fuszerę

@vVXVv: ale to kto te fuszerke odwalil? jak Pan wyszedl na pole i rozsypal ziarno to logiczne, ze kurczaki sie
  • Odpowiedz
@Notes: nie traktuj tego personalnie, bo nic do ciebie nie mam, napisałeś:

Najlepsze, że praktycznie wszyscy którzy na te aferę teraz nadają to jakby sami mieli okazję to też pewnie braliby na co się da

to napisalem ze ja pińcet nie brałem. a jak nie mieszkasz w pl, a masz możliwość to bierz co się da, kuwa i tak rozkradną. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Notes: Wiesz, ja też wyznaję zasadę, że patriotyzm i miłosierdzie ludzkie kończy się w momencie, gdy nadarzy się okazja do wyruchania drugiego człowieka na kanapkę z masłem orzechowym w obliczu głodu, ale takie moralizowanie na zasadzie "kożdy by tak zrobił" to wieje takim cuckoldyzmem na każdej płaszczyźnie życia. O ile ktoś machnął ręką i ma to w dupie to ty stwierdziłeś, że jeszcze staniesz w obronie takiego zachowania xD W
  • Odpowiedz
@vVXVv: no to jest skandaliczne :) a masz jakies dane czy wszyscy ktorzy dostali hajsy przepalili to na jakies gowno czy moze sa jednak tacy ktorzy skorzystali?
  • Odpowiedz