Aktywne Wpisy

auto_reply +37
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?
pavlucco +298
Dostałem takie info od koleżanki z Wrocławia.
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
źródło: 1000015808
Pobierz

1. Czy faktycznie aktualnie sporo firm redukuje miejsca pracy i zwalnia programistów?
2. Czy faktycznie aktualnie wymagania na juniora są takie jak kilka lat temu były na mida?
3. Czy faktycznie programowanie to teraz taki wyścig szczurów, że programiści po godzinach douczają się nowych technologii/frameworków aby być "na czasie" i pokazać, że są lepsi od innych?
4. Czy są przypadki programistów, którzy mają spore doświadczenie i faktyczne umiejętności, a od kilku miesięcy mają problemy ze znalezieniem pracy?
5. Czy gdyby ktoś w Waszej rodzinie byłby w tym roku świeżo po maturze i chciał iść na studia informatyczne w kierunku programowania, to czy odradzilibyście mu studiowanie informatyki patrząc jak teraz wygląda branża?
#programista15k #it #programowanie #pracait
źródło: code-1839406_1280-e1500104552434
Pobierz1. tak ale moim zdaniem wynika to bardziej z koniunktury niz glupiego AI
2. obecnie praca juniora zastepuje AI ale bardziej zlozone problemy i tak musza wyklikac mid i seniorzy
3. tutaj uwazam ze tak, ale jest duzo projektow utrzymaniowych i nikt nie ma ochoty ich robic bo to babranie sie ale zarazem czesto stabilna robota
4. nie wiem, ja
Natomiast mówiąc o studiach z INFORMATYKI też miałem na myśli studia w kontekście nauki programowania.
@maciorqa: U mnie zatrudniają.
@maciorqa: zawsze tak było