Aktywne Wpisy

okoboji +27
witam co sądzicie o tego typu stylizacji na zapoznanie z przyszłymi "teściami"?
i ewentualnie takie ciuchy są w zara/h&m czy to trzeba na wymiar szyć?
#modameska #ubierajsiezwykopem #kiciochpyta
i ewentualnie takie ciuchy są w zara/h&m czy to trzeba na wymiar szyć?
#modameska #ubierajsiezwykopem #kiciochpyta
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-16 o 10.32.55
Pobierz
nonOfUsAreFree +154
To jest ciekawa informacja. Ruch na portalach i apkach randkowych radykalnie spadł w relacji do szczytu z lat 2016-21. Tinder stracił 40% użytkowników, Match Group 50%. Bumble stracił 90% wyceny rynkowej z powodu spadającego zainteresowania.
Autor wskazuje, że powodem jest kobieca hipergamia motywująca do szukania potencjalnych partnerów wśród 6% męskiej populacji (najlepiej zarabiających i najprzystojniejszych). Tymczasem mężczyźni przeszukują 60% ofert.
To oznacza, że większość kobiet jest ofiarą złudzenia, że jej potencjalny wybranek ma ochotę
Autor wskazuje, że powodem jest kobieca hipergamia motywująca do szukania potencjalnych partnerów wśród 6% męskiej populacji (najlepiej zarabiających i najprzystojniejszych). Tymczasem mężczyźni przeszukują 60% ofert.
To oznacza, że większość kobiet jest ofiarą złudzenia, że jej potencjalny wybranek ma ochotę

![18 lat piekła za niewinność. Jak system zniszczył Tomasza Komendę [ANALIZA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7db4a971a4e2cc0f3ef69f1a2897774e83175650c4628e525fef6b0459d8627d,q80.jpg)

Heeley Sel Marin, czyli jedne z najbardziej realistycznych morskich perfum jakie miałem okazję wąchać. W zapachu od początku pojawia się morski akord wraz z cytrusami. Jest cytryna i bergamotka, do których dołączają po chwili intensywne wodorosty i sól. W tle czuć przez jakiś czas lekki zielony akord. Cytrusy które w otwarciu są dosyć mocne schodzą po paru minutach na drugi plan, a kompozycja zostaje zdominowana przez słoną morską wodę i glony.
Cytrusy nadal da się wyczuć, trzymają się nawet całkiem długo, ale stanowią raczej tło zapachu. Dalej jest dosyć liniowo, a perfumy nie należą moim zdaniem do łatwo przystępnych. Morski akord zapodany jest w sposób, który sprawia że zapach przestaje kojarzyć mi się z perfumami. Zamiast tego przypomina mi trochę rybę, którą ktoś spryskał sokiem z cytryny. Parametry są słabe, przeciętna żywotność przy subtelnej projekcji. Profil zapachu na lato, uniseksowy.
Podsumowując, Sel Marin kupiłem jako blind buy i okazał się on dla mnie nieudany. Kompozycja jest zbyt słona i posiada za dużo wodorostów. Dla osób szukających bardziej realistycznego zapachu morza niż w większości pozycji, może być wart przetestowania. Osobiście uważam jednak, że jest tego tutaj za dużo i działa to na niekorzyść perfum. Ocena końcowa 3/10
Zapach 3.5/10
Projekcja 3/10
Żywotność 4.5/10
Jakość/Cena 3/10
pozostałe recki
źródło: SelMarin
Pobierz