Wpis z mikrobloga

Nie wiem czemu wszyscy zachwycają się tą grą. Ma wielki otwarty świat tylko szkoda, że jest całkowicie pusty. Do tego dużo miejscówek i bossów to ctrl+c ctrl+v, albo bossami są zwykłe mobki. Nie mogę też z tego paskudnego intra które jest pokazem slajdów zrobionym w powerpoincie xDDD. W 2022 musiała być niezła posucha na rynku, że to coś zostało grą roku.
#gry #darksouls #eldenring
Sandevistan - Nie wiem czemu wszyscy zachwycają się tą grą. Ma wielki otwarty świat t...

źródło: elden-ring-title-1024x536

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sandevistan: generalnie to dark soulsy i za samo to wiele osob chce w to grac
otwarty swiat, z masa nieobowiazkowych sredniej jakosci rzeczy dla jednych jest plusem dla drugich niepotrzebnym pojsciem za moda na otwarte swiaty ale glowne lokacje nadal sa spoko a open world daje kilka ciekawych widoczkow itp

sa ludzie ktorzy graja w mody do soulsow tylko po to zeby miec "wiecej soulsow" wiec ograja wszystko ale jesli
  • Odpowiedz
@Sandevistan: Im dłużej mija czasu odkąd ją ukończyłem na premierę tym dalej nie wiem ¯\(ツ)/¯
Grało się ok, skończyłem i nigdy do tej krowy nie wrócę bo jest jebitnie wielka i przy tym pusta. Tak jak napisałeś większość dungów jest kopiuj wklej, a jedyne co jest fajne w tej grze jest zrobione jakby się grało w dark souls 3. To po co grać w gorsze dark souls 3? Nie wiem.
  • Odpowiedz
@Sandevistan: Tylko remembrance bossy są warte uwagi, a i to nie wszystkie. No ale z drugiej strony co miało wygrać? Śmieszny God of War? Nawet nie pamiętam z czym elden ring rywalizował taka była konkurencja.
  • Odpowiedz
@Sandevistan: Ja lubię, bo generalnie ciasne lokacje w soulsach na dłuższą metę męczą, a tu jest piękny i klimatyczny świat z dużymi, przestrzennymi lokacjami i obłędnymi widokami.
Jak ocenić pusty świat, to będzie wada, czy zaleta? Przecież od gry dziejącej się w jakimś tam klimacie postapo, nie będziesz chyba oczekiwał tętniącego życiem świata? A gdziekolwiek nie pójdziesz to natrafiasz na jakieś znajźdki, przedmioty, lokacji, np. ja szwendając się po mapie
  • Odpowiedz
  • 2
wszędzie znajdziesz coś ciekawego

@bary94pl: najczęściej wyglądało to tak, że trafiałem na jakąś miejscówkę, powybijałem wszystkie mobki i na koniec dostawałem przedmiot bez jakiegokolwiek zastosowania dla mojego buildu i stylu grania

ja szwendając się po mapie trafiłem do wioski słojowników

ło baben ale atrakcje, peak otwartego świata w grach
  • Odpowiedz
@Sandevistan:

najczęściej wyglądało to tak, że trafiałem na jakąś miejscówkę, powybijałem wszystkie mobki i na koniec dostawałem przedmiot bez jakiegokolwiek zastosowania dla mojego buildu i stylu grania

No cóż, nie możesz non stop trafiać itemów które ulepszą ci build. Za to jak po 5-10 znalezionych itemach w końcu znajdziesz fajny pasujący do biuldu, to cieszy to niezmiernie bardziej, niż jakby twoje receptory były karmione za każdym razem delikatnym ale upgradem, jak
  • Odpowiedz