Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FireDash: największe zwycięstwo konfopisu polega na zawłaszczeniu pojęcia patriotyzmu. Ktoś ci mówi że jest patriotą, a ty już zaczynasz spoglądać na niego nieufnie
  • Odpowiedz
@FireDash: to się nie wyklucza, możesz robić jako aktywista przy wydarzeniu którego nikt inny nie chce pomóc zorganizować a potem w prywatnym życiu coś przeskrobać. lepsze to niż gdyby nikt miał się wydarzeniem nie zająć
  • Odpowiedz
bo jesteś ojkofobem

@donfallo: nie jestem, po prostu konfopisiory tak często wycierają sobie mordy patriotyzmem że zwykli ludzie przestali używać tego pojęcia.

Jak to spiewał Grabaż
Topi się w wymiotach gorzkie słowo "patriota"
  • Odpowiedz
@FireDash: największe zwycięstwo konfopisu polega na zawłaszczeniu pojęcia patriotyzmu. Ktoś ci mówi że jest patriotą, a ty już zaczynasz spoglądać na niego nieufnie

@thorgoth: WIESZ TĘCZOWI RACZEJ IM W TYM NIE PRZESZKADZALI
  • Odpowiedz
@thorgoth Dlatego dzięki zawłaszczeniu sobie tego pojęcia i jego nadmiernym wykorzystywaniu w kampaniach wyborczych, a w ogóle w życiu publicznym, te dwa ugrupowania za dwa lata przejmą pełnię władzy. A napiszmy szczerze - patriotyzm w wykonaniu tych dwóch partii jest bardzo wypaczony. To co zaserwują nam politycy tacy, jak Kaczyński, Mentzen, Bosak czy inny Bąkiewicz z prawdziwym patriotyzmem będzie mieć niewiele wspólnego.
  • Odpowiedz
@FireDash ja na to kiedyś mówiłem gimbopatriotyzm. Gościu myśli, że jest patriotą bo ogolił pałę na łyso, ubrał się w rzeczy z symbolem PW, wykrzykuje nienawistne hasła, a niszczy własność publiczną.
  • Odpowiedz
@FireDash: to sobie pomyśl co będzie za 5-8 lat jak umrze już ostatni Powstaniec Warszawski. Teraz to jeszcze wygląda tak, że Powstańcy sami te najbardziej skrajne środowiska starają się karcić i przywoływać do porządku podczas obchodów, ale gdy ich zabraknie to już Bąkiewicze i inne pisowskie bojówki w ogóle nie będą się hamować.
  • Odpowiedz