Aktywne Wpisy

klaudia-hadalala +25
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz
lokomotyva +35
Oglądam skipujac tego gremlina z zatkanym nosem jak materiał komentuje o grach roku.
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem

Jaki może mieć powód? Czy jest to uzasadnione? Spójrzmy na jej specjalizację.
Radiologia trwa 5 lat. W najbliższym roku wejdą na rynek osoby, które rozpoczęły te speckę w roku 2021. Ilu ich jest?
Miejsca rezydenckie WIOSNA 2021 - 16 miejsc na radiologię
Miejsca rezydenckie JESIEŃ 2021 - 26 miejsc na radiologię, ŁĄCZNIE 42 miejsca w całym roku w całym kraju
Dobrze czytacie. W ciągu całego roku rynek pracy zasili 42 radiologów. W limitowaniu dostępu do zawodu są najlepsi.
Od początku studiów wpajany jest im elitaryzm. Bo na 90% napisali maturę z biologii, bo mają trudne studia, bo odpowiedzialność, bo przecież wszyscy tam dzień w dzień ratują życie! Co ciekawe oni nie przyjmują do wiadomości, że ich ogromne zarobki, są wynikiem tylko i wyłącznie limitowania miejsc na studia, a w dalszej kolejności na specjalizacje. A nawet jeśli już im to wyłożysz tak, że nie będą mogli zaprzeczyć, wtedy dowiesz się, że wyjęcie lekarzy z rynkowych zasad i systemowe zapewnienie im gigantycznych zarobków jest całkowicie normalne i to właśnie oni w pełni na to zasługują. Dopóki jest ich niedobór, mogą robić co tylko chcą i za ile chcą.
Nie chodzi mi jednak o krytykę tej dziewczyny. Ona jest tu jedynie głosem środowiska. Istotniejsze, oni tak uważają jako całość.
To prezes Naczelnej Rady Lekarskiej Łukasz Jankowski. Fragment wypowiedzi dla "Rynekzdrowia". Słyszycie?
No kto jak nie LEKARZ?! Kto jak nie ten najwyższy, najdoskonalszy, półbogowie. To im należy się w pierwszej kolejności.
Rozwiązanie problemu tej patologii? Musimy popierać wszelkie inicjatywy zwiększające liczbę uczelni z lekarskim.
#lekarski #medycyna #programista15k #zarobki #pracbaza #studbaza
i limit w dobie ponad 10k miejsc na lekarski jest tak oklepany i fałszywy że bez komentarza xD
I ofc, żę jest lepszy - bo pochwal się - co ty robisz w życiu i ile zarabiasz? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Lepszy? "Lepszy dzięki dziesiątkom lat systemowego uprzywilejowania i pomocy państwa. Pomocy w limitowaniu miejsc, znacząco poniżej popytu. Limitowaniu nieznanemu w innych branżach." Tacy lepsi, a wystarczy kilka nowych uczelni otworzyć i piana na pysku się pokazuje.
Nikt, czyli tak jak teraz. ¯\(ツ)/¯
@wysokiewiczplum: no bo są elitą, nie to co kodojebcy, małpki z klawiaturą które odwalały robote typowego hindusa a mysleli że powinni zarabiać jak ludzie ratujący życie, żałosne
Na ile ty napisałes mature rozszerzoną z biologii?
Dostałem skierowanie od okulisty na OCT - takie badanie oka. Przychodze siadam, pojawia się lekarz, siada przed maszyną i JEDYNY jego wkład w całe badanie to kliknięcie jak małpa przycisku do rozpoczęcia
źródło: 1000007630
PobierzZastanawia mnie czy to nie jest jakaś inicjatywa z ruskich trollowni aby podburzać niewykształcone społeczeństwo przeciwko lekarzom (którzy nie oszukujmy się, stanowią zazwyczaj elitę intelektualną).
@Fishuur: jak coś, to ja też gardzę ludźmi, którzy usprawiedliwiają morderstwo lekarza, możesz mnie dodać do listy
@MichuTop: Zanim do tego dojdzie to minie jeszcze kilka-kilkanaście lat. Na razie AI będzie mogło sugerować aby jakiś radiolog spojrzał na zdjęcie w konkretnym miejscu sprawdzając co to mogą być za zmiany.
A i dla jasności, jak poprosisz AI o znalezienie w zdjęciu rentgenowskim jakiejś choroby to ją znajdzie. Nawet jak jej nie będzie. Jest nawet szansa, że coś nowego