Wpis z mikrobloga

@AlexBrown: Bekazantykapitalistów, ALE...
Najbogatszych państwo nie tyka i mają setki sposobów na "optymalizację" podatkową. Najbardziej na podatkach dostają po dupie ci, którzy je uczciwie płacą bez kombinowania.
  • Odpowiedz
że odliczenie znaczy, że trzeba wydaj pieniądze i to pomniejsza ci podatek, a nie, że ma się coś za darmo.

@moj_wykopowy_login: Czyli nadal masz coś co kupiłeś by pomniejszyć/zniwelować podatek. Nadal lepiej jak na umowie zlecenie/prace
  • Odpowiedz
@Alpharius: a powiedział ci ktoś, że na UOP masz kwotę wolną, L4, urlop i wszystko ma ci zapewnić pracodawca?

A obiadu nikt w koszty nie bierze. W koszty bierzesz rzeczy, które (uwaga, trudne słowo) REALNIE potrzebujesz do pracy i udowodnisz przed urzędem skarbowym.

Takie paliwo to na bak 350zl ok 20zl mniej. To jest to wielkie odliczanie.
  • Odpowiedz
oliwa tego głupiego społeczeństwa nie rozumie, że odliczenie znaczy, że trzeba wydaj pieniądze i to pomniejsza ci podatek, a nie, że ma się coś za darmo.

@moj_wykopowy_login: czyli zupełnie jak z 800+
Najpierw trzeba zrobić dzieciaka by dostać 800+
Coś za coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AlexBrown: LEWAKU zrozum że psiembiorcy są solą tej ziemi:
1. Płacą podatki (bo pracujący na etacie przecież nie płacą)
2. Robią wszystko w swoich firmach (bo pracownicy przychodzą na 8 godzin posiedzieć i popatrzeć jak pan pciembiorca z--------a przy maszynach)
3. Są gnębieni licznymi przepisami (np. płaca minimalna rosnąca co roku, co totalnie przycina dostępne środki na ratę za Lambo i 10 kawalerek pod wynajem).

Może troche zrozumienia? Daj im
  • Odpowiedz
Ale zesrańsko w komentarzach.W obrazku nie chodzi o to że sobie coś odliczacie, tylko o to, że jedziecie po zwykłych ludziach pobierających 800+ nazywając ich pasożytami. A gdy ktoś używa tej samej kulawej retoryki wobec Was, słonych ludzi, solących ziemię, tę ziemię, to nagle ból d--y wyjebuje poza skalę. Marginesem jest człowiek, który usiłuje wrzucać obiad w koszty, tak samo marginesem jest człowiek kupujący wódę za 800+ ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@jacekparowka: Nikt nie zabrania ci założyć JDG i płacić 10-15zl taniej za paliwo na baku jeśli uważasz to za taki przywilej tylko zapomnij o płatnych urlopach i płatnych zwolnieniach lekarskich jak reszta pracującego społeczeństwa.
  • Odpowiedz
Ale zesrańsko spierdoxówxDD
Załóżcie sobie firmę i korzystajcie z dotacji, socjałów, leasingów itd

jaki z tym macie problem? Macie to wszystko na wyciągnięcie ręki.
  • Odpowiedz
@Zyzus_tluscioch: Wiem, że pojawi się zaraz głos oburzenia za 3. 2. 1. że łon jest pciembiorcom i on tak nie myśli, a intencje autora som inne niż napisał ten degenerat wyżej i wogule hlip hlip płacę tak duźie podatki, a państwo mi nie pomaga, jestem na ryczałcie hlip. państwo nic dla mnie nie ma, nawet zapomogi 800+ dla ludzi zatrudnionych b2b. Uprzedzając - tak, wiem jesteś prawdopodobnie chłopem, który dał
  • Odpowiedz