Wpis z mikrobloga

Zakładając, że macie pieniądze i nie jeździcie regularnie bardzo długich tras (400+ km dziennie), to czy kupilibyście samochód elektryczny? Jeśli nie, to co was powstrzymuje? Pytanie skierowane do ,,normalnych" kierowców, nie do ,,fanów motoryzacji" spod szyldu ,,V6/V8/V12 albo nic" ;).

#samochody #auta #motoryzacja #elektryki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wjtk123: Mieszkanie na ciasnym osiedlu na 8 pietrze w wiezowcu?

Elektryk ma sens tylko jesli masz dom i panele. Ewentualnie jak jezdzisz nim tylko do pracy (wiadomo - po pracy jakies zakupy itp) i pod praca masz ladowarke z ktorej mozesz korzystac.
  • Odpowiedz
@wjtk123: jako trzecie auto byłoby spoko. Zakładam jednak, że nie wszystkich stać na trzymanie kilku aut, pomijając miejsce na podjeździe, sam mam obecnie cztery auta i jednego muszę się pozbyć, tak samo zresztą zrobił facet, od którego kupiłem moje obecnie czwarte auto.
  • Odpowiedz
@wjtk123 brak miejsca parkingowego dla 2 aut - auto na długie trasy się jednak przydaje, więc mając elektryka musiałabym mieć i drugie, krótka żywotność baterii, brak ryku silnika jak w takim np. chargerze 2009.
  • Odpowiedz
@wjtk123:

Ja dojedze mojego benzyniaka bmw do konca i następne bedzie najprawdopodobniej elektryk. Mimo ze będę skazany na ladowarki publiczne.

Tylko to bedzie długotrwały proces bo wole zeby w międzyczasie rozwinela sie infra. A i elektryki w przyszłość beda lepsze niż te dzisiaj
  • Odpowiedz
@wjtk123: jak użytkownik elektryka, nie wyobrażam sobie żeby miec takie auto bez własnej ladowarki pod domem. Nie trzeba miec paneli, ale wlasne gniazdko i miejsce parkingowe to podstawa
  • Odpowiedz
Zakładając, że macie pieniądze i nie jeździcie regularnie bardzo długich tras (400+ km dziennie), to czy kupilibyście samochód elektryczny? Jeśli nie, to co was powstrzymuje? Pytanie skierowane do ,,normalnych" kierowców, nie do ,,fanów motoryzacji" spod szyldu ,,V6/V8/V12 albo nic" ;).

@wjtk123: Mnie przed kupnem samochodu elektrycznego powstrzymuje przede wszystkim to, że w moim odczuciu infrastruktura w Polsce oraz powiedzmy w krajach ościennych wciąż nie jest zadowalająca, do tego czas ładowania.
  • Odpowiedz