Wpis z mikrobloga

nie mogę jak z chłopa zrobili mema xd
naukowiec poleciał w kosmos robić eksperymenty, a media przedstawiły to tak, że mąż polityczki azjatki w-------a pierogi w kosmosie, a co poza tymi pierogami robił tego nie wie prawie nikt
i niektórzy się dziwią czemu z niego taka beka jak wydaliśmy 300 milionów za degustację pierogów
MonsieurLaBoule - nie mogę jak z chłopa zrobili mema xd
naukowiec poleciał w kosmos r...

źródło: images

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i niektórzy się dziwią czemu z niego taka beka jak wydaliśmy 300 milionów za degustację pierogów

@MonsieurLaBoule: nie 300

łącznie to będzie 1,6 MILIARDA wydanych z rezerwy budżetowej żeby turysta mógł polecieć w kosmos i zjeść pieroga

(pewnie żona Azjatka nie daje mu pieroga w domu dlatego musiał w kosmos polecieć)
  • Odpowiedz
  • 3
@hpiotrekh to miał być drugi Polak dla wszystkich w Polsce, miał wyskakiwać z każdego radia i opowiadać. Raz chyba w RMF był co słyszałem to przełączyłem bo wywiad nudny. Czekam aż w jakimś podcast będzie
  • Odpowiedz
nie 300

łącznie to będzie 1,6 MILIARDA wydanych z rezerwy budżetowej

@Brzydka_Prawda: i tak, i nie - ciężko to dosumować jako koszt całkowity, chociaż nawet TVN najpierw sam tak to liczy i komunikuje, a potem poprawia i wyjaśnia XD

Koszt
  • Odpowiedz
@MonsieurLaBoule jakby ktoś chciał się dowiedzieć jakie to były eksperymenty:
(VIA grok)

Sławosz Uznański-Wiśniewski podczas misji Axiom-4 (Ignis) na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej przeprowadził 13 eksperymentów naukowych przygotowanych przez polskie uczelnie, instytuty i firmy. Oto lista najciekawszych z nich:

PhotonGrav – Badanie interfejsów mózg-komputer (BCI) z użyciem neurotechnologii. 2 lipca 2025 roku Uznański-Wiśniewski jako pierwszy człowiek w kosmosie sterował komputerem wyłącznie za pomocą modulacji przepływu krwi w mózgu.
AstroMentalHealth – Analiza wpływu izolacji i
  • Odpowiedz

@MonsieurLaBoule: problem w tym że pan kosmonauta sam sobie nie pomaga, bo na razie (prawdopodobnie za namową żony) jeździ po odpustach i opowiada jakie to pierogi smaczne, a nie pojawia się w poważnych programach naukowych ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
nie media tylko szczujnia z przekazem dla największych idiotów w kraju (czyli większości xD), którzy nie wierzą w kosmos, za to wierzą w zabobony i czary.

Dla normalnych ludzi to dalej drugi Polak w kosmosie i nasz duży sukces.

@hpiotrekh: haha nie, to Ty sobie taką narracje
Dietetyq - >nie media tylko szczujnia z przekazem dla największych idiotów w kraju (c...

źródło: 457320_1.3

Pobierz
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: jaki to jest sukces kraju wylozyc siano zeby ktos wyslal krajana? Sukces to samemu stworzyc taka firme z wlasnego kapitalu i na niej robic siano, np space x.
  • Odpowiedz
pałujecie to się wy akurat. ja po prostu nie umnijeszam jego dokonania.

@hpiotrekh: jacy znowu mityczni WY - Ty masz bekę z ludzi którzy nic nie zrobili w życiu a krytykują dosłownie kosmonautę

a ja mam bęke z ludzi którzy gloryfikują i stawiają na piedestale jakby całkiem ogarniętego ale jednak zwykłego naukowego pracownika, który robi swoją robotę bardzo dobrze ale to nie jest jednostka wybitna albo jakiś pionier, geniusz czy
  • Odpowiedz