Wpis z mikrobloga

Ma ktoś z was g21 320d? Co was najbardziej denerwuje w tym bolidzie? Jakie są największe minusy według was?

#bmw #samochody
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 0
@96431e9dfa1a78af1aadcfcc744e7548 miejsce w środku czy jakieś głupoty znam, ale z racji że masz doświadczenie to zapytam o jakieś problemy - standardowo to co może łączyć te wersję, czyli skrzynia, zawieszenie, układ hamulcowy, elektronika, w czasie którym to masz zebrało się kilka usterek, czy samochód jest może jakoś awaryjny w tych kwestiach lub jakiś niespodziewany problem przez który przestał na chwilę działać?
  • Odpowiedz
@dolor: Jednym z moich samochodów od kilku lat jest G20 które posiadam od nowości, jeździ się bardzo dobrze, nie miałem absolutnie żadnych problemów nigdy z tym autem. Uważam, że ma najlepszy model prowadzenia/jazdy z tych wszystkich premium mercedes, audi, lexus itp którymi gdzieś tam miałem okazję jeździć. C-klasę też posiadam z 2023 roku, ale skręcając tym masz trochę wrażenie jakbyś sprinterem skręcał na przykład. Audi jest spoko, ale wsiadając do
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 1
@96431e9dfa1a78af1aadcfcc744e7548 serdecznie dziękuję za tak długą i szczegółową odpowiedź! Dobrze wiedzieć i tych usterkach, a z kosztami liczę się. O tych przekładanych kierowniczych słyszałem już wcześniej, również mnie to dziwi, ale u niektórych był to podobno luz na krzyżaku? Dość stare problemy, mimo to dalej nienaprawione, jeszcze raz dziękuję, takiego poglądu właśnie potrzebowałem! Życzę długich i bezawaryjnych kilometrów!
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@PierDzacy123 chciałem kupić coś z drugiej ręki, lekko używane, a ceny są mocno pomieszane, najtaniej to wychodzi raczej zeszły rocznik - nawet na OtoMoto stoi w Nowym Sączu 320d za 193k po rabatach, gdzie przed rabatami to coś ok. 252k? Rok 2024, nowa sztuka, a niektóre używane wystawione są w tych cenach, więc można polemizować. Potwierdzam jednak, ze te ceny są trochę "odstrzelone".
  • Odpowiedz
@dolor mam trochę wątpliwości co do 3, pewnie straci jak poprzednie połowę wartości po premierze nowej 3 (a to prawdopodobnie w kolejnym roku). Jeszcze liczę na ogromne rabaty na koniec roku. Co do używanego, to raczej odpuszczam, w środę byłem się przejechać w wwa - mieli tylko 340i, przejechałem 500m a sprzedawca z salonu mówi, niech pan sobie ruszy szybko ze świateł (na zimnym silniku). Te wszystkie demo/roczne są dojechane i
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@PierDzacy123 lipnie to brzmi, na demo to powinny być raczej większe rabaty niż na te co sobie stoją i czekają by je nabyć, jednak jeśli cena będzie odpowiednia to na pewno ktoś łyknie upalarkę. Również tak jak wspominasz, że po wejściu nowej generacji ceny powinny się zmniejszyć.
  • Odpowiedz
@dolor: Tylko nawet jeśli cena będzie niższa to pewnie o 25% max po wyjściu nowej generacji wartość będzie połowę tego co się zapłaci, bo każdy będzie chciał pewnie tę nową generacje po 3-5 latach. Wczoraj czytałem wpis na forum bmw o x3 (chyba), typ zapłacił 360k a po 3 latach wartość spadłą do 120-180k, bo pojawiła się nowa generacja.
  • Odpowiedz
@dolor: Mam ten silnik w poprzedniej generacji czwórki więc o samym silniku powiem, że polecam. Na trasach pali mało i awarii brak jak dotychczas. Ogólnie nowych lub rocznych aut z punktu ekonomicznego nie polecam, jak masz 100k do wywalenia w błoto to spoko ale tak to lepiej kupić coś 2-3 letniego i zaoszczędzić połowę tego. 5-letnia 3-ka z tym silnikiem to około 80-90k więc za tyle realnie ją sprzedasz za
  • Odpowiedz