Wpis z mikrobloga

Miał ktoś z was może przyjemność lub nieprzyjemność spróbować tej wódki? Nie mogę znaleźć o niej żadnych opinii. Szukam wódki na wesele i chyba nie chcę stawiać na stołach tego co jest na dosłownie każdym weselu. Ewentualnie może poleci mi ktoś coś innego niż bocian itp?
#a-----l #alkoholizm #wesele #niebieskiepaski #rozowepaski
kuczyssmc - Miał ktoś z was może przyjemność lub nieprzyjemność spróbować tej wódki? ...

źródło: 1000017084

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuczyssmc: Czysta w---a to a-----l etylowy i woda w odpowiednich proporcjach. Różnica jest najwyżej w odfiltrowaniu resztek z destylacji. Cokolwiek co nie jest z poziomu "n-----ć się jak najszybciej za jak najmniejsze pieniądze" będzie smakować tak samo. Zwłaszcza po pierwszych dwóch rundach.

Jak chcesz mieć coś bardzo nietypowego to kup spirytus i sam wymieszaj. Możesz dodać karmelu to będzie tradycyjna przepalanka jaką się kiedyś po weselach serwowało. Zrobisz mieszankę 50%
  • Odpowiedz
@kuczyssmc: w---a to w---a. Z założenia neutralny destylat. Większa różnica niż między markami jest między użytym surowcem (żyto, ziemniak, pszenica - odpowiednio ostrzejsza, słodsza, łagodniejsza). Ale i tak każda jest skrajnie podobna.
Nie kupuj tylko żadnej smakowej czy aromatyzowanej, bo tego się w większych ilościach do jedzenia pić nie da.
  • Odpowiedz
@kuczyssmc: to g---o. Topka budżetowa to Ostoya, Amudsen. Jak chcesz być edgy i masz górę złota i chcesz żeby wódkę na weselu zapamiętano na zawsze to Polski Ziemniak. A jak mają wnukom opowiadać to Młody Ziemniak.
  • Odpowiedz
  • 0
@costamtenteges: No nie wiem, znaczy mało się znam na wódkach ale mam wrażenie że inaczej smakuje mi np finlandia a inaczej bols. W samo robienie alkoholu nie chce mi się bawić, szczególnie że teść i tak przyniesie kilka rodzajów swojskiego bimbru w kilku smakach i sporej ilości na wiejski stół. Ale co do wyboru butelki pod wystrój jest sporo racji dlatego też pytam o tego niborka bo butelka mi się
  • Odpowiedz
  • 0
@PanKapibara: nie wyobrażam sobie smakowej wódy na stole weselnym. Aż się na rzyga zbiera xD właśnie pytam o tę konkretną bo kupiłbym żytnią i ziemniaczaną żeby było jakieś urozmaicenie. A słodkie to i tak w drink barze. Dzięki za radę
  • Odpowiedz
  • 0
Stumbras też mi się kojarzy mocno z taką typową flachą z którą się idzie do znajomych na grilla. Wolałbym coś bardziej nietypowego ale dzięki
  • Odpowiedz