Wpis z mikrobloga

to jakiś nowy gatunek autokraty, który uznaje że przegrał wybory.

Czekaj, to nie ten sam, który przekonywał swój inteligentny elektorat, że autokrata Kaczafi po przegranych wyborach wyprowadzi czołgi na ulicę? ( ) Już pomijając fakt, że to "uznanie" trochę słabo mu szło. @dr3vil do tej pory siedzi w traumie po tym jak nawet Gertych go opuścił.

@Kj5s6f2dk7s54o:
  • Odpowiedz
Utrzyjmy nosa Tuskowi dając nam kasiure. Ma to sens xD

Tusk ustami swojego pomagiera Owsika (któremu notabene zlecał "pośrednictwo" w zamian za pomoc w kampanii w 2023, a następnie zaangażował w jego prywatny biznes szereg spółek skarbu państwa) chciał zaorać Republikę, szantażując reklamodawców. Wiem, że nie takie rzeczy wypierałeś, ale jak najbardziej, ma to sens.

@badreligion66:
  • Odpowiedz
Myszko, ale prawda i logika należy się każdemu, niezależnie od tego jakimi uczuciami go darzysz. Ja nikogo nie bronię. Ja z obrzydzeniem patrzę jak po raz kolejny upadasz.

"Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by sam przytem nie stał się potworem"

@badreligion66
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: ej, no ale to z finału kampanii wyborczej 2023, Tusk jest w opozycji i mówi o pogłoskach (prawdziwych lub wyssanych z tyłka), które ma od wojska. Co w tej wypowiedzi robi z niego autokratę? Bo przecież to był twój komentarz do tego, że wyśmiewałam figurę Tuska-autokraty. Może to robić z niego pajaca, populistę, płaczka, szukaj lepszych inwektyw jeśli chcesz, ale przecież nie autokratę.
  • Odpowiedz
ej, no ale to z finału kampanii wyborczej 2023, Tusk jest w opozycji i mówi o pogłoskach (prawdziwych lub wyssanych z tyłka), które ma od wojska.

Dziękuję, Szerloku.

Co w tej wypowiedzi robi z niego autokratę? Bo przecież to był twój komentarz do tego, że wyśmiewałam figurę Tuska-autokraty.

Odbijam
  • Odpowiedz
A po drugie to jeśli nazywać Tuska autokrata to kim jest Kaczyniak? xD

No ja wiem, że Kaczafi i Bestia z Żoliborza, ale jak zaczniesz uczciwie patrzeć na czyny, a nie slogany, to mógłbyś dojść do ciekawych wniosków. Wiem, że ciężko, wiem, że łatwiej oszukać kogoś, niż przekonać go, że został oszukany, wiem, że dysonans poznawczy i wyparcie. Wiem, bo tam byłem. A potem zacząłem po prostu słuchać co druga strona ma
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: naśmiewam się z TV Republika, że robią z Tuska autorytarnego polityka. Sprzeciwiasz się, wskazując przykład, z którego nie wynika żaden autorytaryzm. Jak wskazałam, że to dęty zarzut, to strzelasz do mnie Szydło, strzelasz nieokreślonymi autorytetami prawniczymi drącymi szaty i zapisujesz mnie do jakiejś opcji politycznej, pisząc "wasza strona". Typie, ochłoń. Republika pojechała na pasku bez sensu po bandzie, a ja ci ojca do więzienia nie wsadziłam ani matki na
  • Odpowiedz