✨️ Dlaczego nie mogę znaleźć swojej idealnej partnerki?Ⓘ wiele lat temu miałem marzenie o mojej przyszłej kobiecie. Nie wytapetowanej plastikowej lalce, nie krzyczącej furiatce ale o kobiecie kochającej, mającej swoje zasady. Takiej która nigdy nie zdradzi, będzie obok - niezależnie od tego czy akurat los sprzyja i jest dostatek czy będzie dołek i cięższe chwile. Takiej która nie będzie robić wyrzutów że nie jeżdze najnowszym mustangiem, albo że nie pojechaliśmy 2 raz w roku na malediwy. Wydawałoby się wtedy że nie mam zbyt wygórowanych wymagań - jednak życie pokazało inaczej. Mimo powodzenia u kobiet, dużego wzrostu (co wg nich jest bardzo ważne), dobrego wyglądu i przyzwoitych zarobków - nie udało mi się takiej kobiety poznać ani znaleźć, szukałem ponad 20 lat. Mówie to absolutnie szczerze - jest to dla mnie szokiem, że mimo tego że byłem na kilku studiach w róznych miastach, poznałem wiele ludzi - to takiego ideału (wg mnie) nie udało się poznać. Żeby też nie było że mam jakieś wymagania z kosmosu - pomyslcie o żonie Rockiego (z filmu oczywiście), Adrian - o ten typ kobiety mi chodzi. Cichej, spokojnej, skrywającej piękno i dobro. Nie chodzi też o samą urodę - to nie jest dla mnie tak istotne. Mimo tego nie poznałem żadnej kobiety która zbliżyłaby się do tego ideału. Najbliżej była jedna, która sama zaczęła mnie podrywać i chciała czegoś wiecej - niestety zapomniała o jednym, że jest w malzenstwie, ma dzieci- to absolutnie od razu ją wykluczało. Próbowałem poznawac na studiach, kołach zainteresowań, sporo na necie, apkach randkowych nawet - ale tam jest dramat totalny. Laski oderwane od życia, mające sie za ksiezniczki ktore szukaja kolejnego sponsora.
Tyle odemnie, jestem ciekawe czy ktos tez mial takie rozkminy. Wydaje mi sie ze jakies 50 lat temu latwiej by bylo poznac taka osobe, teraz to jest nierealne. #zwiazki #tinder
@mirko_anonim: ta idealna kobieta nie istnieje. wymyśliłeś sobie w głowie bluepillowy obraz kobiety oderwany od rzeczywistości i teraz dziwisz się ze nie możesz go znaleźć
@mirko_anonim: moim zdaniem ludzie się tak nie zmieniają na przestrzeni dekad i 50 lat temu było tak samo trudno znaleźć kogoś odpowiedniego. A może nawet trudniej, bo ludzie wtedy kryli się za różnego rodzaju konwenansami, maskami, zasadami dobrego wychowania. Teraz kobiety są bardziej odważne, otwarte i wyzwolone. Z tego powodu z daleka widać, czy jaki ma charakter, zwyczaje i poglądy.
@mirko_anonim ogólnie czegoś takiego jak poznanie kogoś idealnego nie istnieje i część rzeczy w związku wypracowuje się w trakcie związku. Poza tym kiedy mamy wrażenie że non stop poznajemy takie same zaburzone, dziwne czy bez moralności osoby to trzeba rozważyć to by ogarnąć jakąś zmianę w sobie by przyciągać inny typ ludzi. Dla wielu ludzi przełomem jest interesowanie się psychologią czy pójście na psychoterapię. Bo prócz naszego szukania jeszcze ludzie nas
To zależy w jakim środowisku się obracasz, takie dziewczyny których szukasz pewnie siedzą w domu w powiatowym albo na wsi, a najczęściej powychodziły w związki jak miałby 18 lat i mężczyźni się ich trzymają.
pracowity-strateg-30: Sam sobie zrobiłeś krzywnde, wymyśliłeś sobie ideał, który nie istnieje i jestes zaskoczony, że go nie znalazłeś. Skoro zachwycasz się fikcyjne postacią z filmu, gdzie żona jest tylko tłem dla męża, to zapewne Twoje wyobraźnię jest wewnętrzne sprzeczne - ma być inteligentna i ambitna, ale jednocześnie skupiać się tylko na Tobie. ... Zła wiadomość - życie to nie film ( ͡°͜ʖ͡°)
✨️ Autor wpisu (OP): czytam komentarze i nie wierze wlasnym oczom:) wiekszosc bab napisala ze wymyslilem sobie jakis nierealny ideal. Serio? Tylko potwierdzacie to co napisalem - jesli zwykla przecietna z urody dziewczyna ale za to wierna i majaca poukladane w glowie to wg was nierealny ideal, to w sumie potwierdziliscei to co napisalem. Ktos tez napisale ze nie daje nic w zamian. a skad wiesz? daje i to duzo, ogrom
Poza tym kiedy mamy wrażenie że non stop poznajemy takie same zaburzone, dziwne czy bez moralności osoby to trzeba rozważyć to by ogarnąć jakąś zmianę w sobie by przyciągać inny typ ludzi
@Kitku_Karola: innych literalnie nie ma na apkach randkowych, a jak są to się zawijają po 2 dniach max xd
Ogólnie im bardziej sami jesteśmy zdrowi psychicznie, pewni siebie i bez deficytów z domu rodzinnego tym łatwiej znaleźć kogoś kto też będzie zdrowy psychicznie i nie będzie potrzebować kompensować swojej niepewności siebie tym mustangiem czy częstymi wycieczkami o których pisałeś
@Kitku_Karola: idealistyczny obraz świata osoby po terapii alert
świat to dżungla a nie miłe miejsce z misiaczkami i
jesli zwykla przecietna z urody dziewczyna ale za to wierna i majaca poukladane w glowie to wg was nierealny ideal
@mirko_anonim: ale to przecież względna norma i jeśli jesteś z tych ostatnich turbo licznych roczników, to tym bardziej był to ogrom bab, ale z doświadczenia mogę napisać, że i w tych kolejnych było ich na pęczki. Problem jednak w tym, że takie kobiety zwykle chcą kogoś, kto ich po prostu
@Dietetyq dużo trwalsze związki to te gdzie ludzie są w zbliżonym wieku, o podobnej pensji i podobnym podejściu do świata. Im więcej podobieństw tym łatwiej stworzyć trwałą relacje. Im więcej różnic tym więcej tematów do konfliktów. Gdy jedno dużo zarabia a drugie mało to po czasie to problem bo jedna osoba czuje się zbyt odpowiedzialna za całą rodzinę i boi się wypadku, zachorowania czy czegokolwiek innego przez co tworzy się konflikt
Ktos tez napisale ze nie daje nic w zamian. a skad wiesz? daje i to duzo, ogrom zainteresowan, wysoka kulture osobista, zero uzywek zdrowy tryb zycia itd
@mirko_anonim: w 2025 roku to jest dla kobiet warte tylko co zeszloroczny śnieg. wake up.
fascynujący-kronikarz-0: ty sie wydajesz idealna, tylko że żonata i jak tu żyć, no jak?? @Kitku_Karola teraz same pustaki, a tu taka kitku karola mądra, dojrzała i w ogole, tylko że zajeta
@mirko_anonim poznałam męża mając 27 lat, a znam i ludzi co swoją dobrą partię poznali i po 30tce więc na pewno gdzieś ktoś wolny jest tylko trzeba zmienić strategię szukania i bardziej skupić się na tym kim się jest samemu zamiast kim ma być ten ktoś kogo pragniemy. Relacje trochę działają na zasadzie odbicia czy jakiegoś dopełnienia (że jak jesteśmy zaburzeni to i zaburzonych ludzi mamy wokół, a jak coś zmieniamy
tylko trzeba zmienić strategię szukania i bardziej skupić się na tym kim się jest samemu zamiast kim ma być ten ktoś kogo pragniemy
Poważnie zacząłem myśleć o tym, żeby regularnie zacząć korzystać z zabiegów estetycznych, takich jak mikrodermabrazja, terapie na przebarwienia, mezoterapia osoczem bogatopłytkowym czy kwas hialuronowy (np. pod oczy, żeby zredukować cienie). Dodatkowo iniekcja testosteronu aby zbudować szybko i ogromne mięśnie i przeszczep włosów, aby
@mirko_anonim jeśli masz problemy tylko z kompleksami na temat wyglądu to może i te zabiegi by dały Ci więcej pewności, ale jeśli problem jest w Twoim poczuciu własnej wartości gdzie uważasz że Twoja wartość zależy od wyglądu to wtedy raczej trzeba skorzystać z pomocy psychoterapeuty. Choć ja uważam z Twoich postów że bardziej Ci potrzebny psychoterapeuta, bo jeśli interesują się Tobą zajęte osoby (mężatki) to raczej wydajesz się ludziom wokół jako
wiele lat temu miałem marzenie o mojej przyszłej kobiecie. Nie wytapetowanej plastikowej lalce, nie krzyczącej furiatce ale o kobiecie kochającej, mającej swoje zasady. Takiej która nigdy nie zdradzi, będzie obok - niezależnie od tego czy akurat los sprzyja i jest dostatek czy będzie dołek i cięższe chwile. Takiej która nie będzie robić wyrzutów że nie jeżdze najnowszym mustangiem, albo że nie pojechaliśmy 2 raz w roku na malediwy. Wydawałoby się wtedy że nie mam zbyt wygórowanych wymagań - jednak życie pokazało inaczej. Mimo powodzenia u kobiet, dużego wzrostu (co wg nich jest bardzo ważne), dobrego wyglądu i przyzwoitych zarobków - nie udało mi się takiej kobiety poznać ani znaleźć, szukałem ponad 20 lat.
Mówie to absolutnie szczerze - jest to dla mnie szokiem, że mimo tego że byłem na kilku studiach w róznych miastach, poznałem wiele ludzi - to takiego ideału (wg mnie) nie udało się poznać. Żeby też nie było że mam jakieś wymagania z kosmosu - pomyslcie o żonie Rockiego (z filmu oczywiście), Adrian - o ten typ kobiety mi chodzi. Cichej, spokojnej, skrywającej piękno i dobro. Nie chodzi też o samą urodę - to nie jest dla mnie tak istotne. Mimo tego nie poznałem żadnej kobiety która zbliżyłaby się do tego ideału. Najbliżej była jedna, która sama zaczęła mnie podrywać i chciała czegoś wiecej - niestety zapomniała o jednym, że jest w malzenstwie, ma dzieci- to absolutnie od razu ją wykluczało.
Próbowałem poznawac na studiach, kołach zainteresowań, sporo na necie, apkach randkowych nawet - ale tam jest dramat totalny. Laski oderwane od życia, mające sie za ksiezniczki ktore szukaja kolejnego sponsora.
Tyle odemnie, jestem ciekawe czy ktos tez mial takie rozkminy. Wydaje mi sie ze jakies 50 lat temu latwiej by bylo poznac taka osobe, teraz to jest nierealne. #zwiazki #tinder
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: 9f0424984f33ad5ae3a17e267f8b243baa16826dc2abbbd1e067f284a3c050c9
PobierzSam masz gigantyczne oczekiwania nie dając absolutnie nic w zamian i się Dziwisz że baby cię nie chcą.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje:
@Kitku_Karola: innych literalnie nie ma na apkach randkowych, a jak są to się zawijają po 2 dniach max xd
@Kitku_Karola: idealistyczny obraz świata osoby po terapii alert
świat to dżungla a nie miłe miejsce z misiaczkami i
@mirko_anonim: ale to przecież względna norma i jeśli jesteś z tych ostatnich turbo licznych roczników, to tym bardziej był to ogrom bab, ale z doświadczenia mogę napisać, że i w tych kolejnych było ich na pęczki. Problem jednak w tym, że takie kobiety zwykle chcą kogoś, kto ich po prostu
Takie duże że sam jesteś XD Ogromne wręcz bym powiedział.
Z tego co piszesz to mam wątpliwości że ty wogole z kobietą kiedykolwiek
@mirko_anonim: w 2025 roku to jest dla kobiet warte tylko co zeszloroczny śnieg. wake up.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Poważnie zacząłem myśleć o tym, żeby regularnie zacząć korzystać z zabiegów estetycznych, takich jak mikrodermabrazja, terapie na przebarwienia, mezoterapia osoczem bogatopłytkowym czy kwas hialuronowy (np. pod oczy, żeby zredukować cienie).
Dodatkowo iniekcja testosteronu aby zbudować szybko i ogromne mięśnie i przeszczep włosów, aby
A nie interesują się mną żadne kobiety.