Wpis z mikrobloga

dobrze, że założyłem e-wallet to 2FA trzeba było obowiązkowo włączyć xD ciekawe jak dochodziło do tych włamów, ale mimo wszystko szczur powinien wymuszać coraz to większe bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz
@Vestor: @mar-kar-583 wejść do kont, jest dużo możliwości, ale temat wiele razy tutaj mielony, więc tylko się cieszę, że 2 razy wygrałem los na loterii. Sporo siana tam miałem, nie parę złotych, więc tym bardziej człowiek się cieszy że to nie on, a współczuje ludziom.
  • Odpowiedz
@pepedros: komunikat z ich strony brzmi jakby dopiero rozpoczeli proces i mieli to robic stopniowo XD

Automatyczne włączenie 2FA: Od 22 lipca 2025 rozpoczęliśmy proces automatycznego włączania uwierzytelniania dwuskładnikowego dla obecnych klientów. Jeśli nie masz jeszcze aktywnego 2FA, zostanie ono włączone automatycznie, a o tym fakcie poinformujemy Cię z wyprzedzeniem – zarówno mailowo, jak i w formie powiadomienia push.
  • Odpowiedz
  • 4
@dzony77 @pepedros a co go w sumie to obchodzi? To firma powinna zatrudnić kogoś kto się będzie zajmował takimi sprawami 24/h. Jakiś Mirek za 4.5k albo mniej ma się przyjmować xD
  • Odpowiedz
@fraciu: dokładnie, na to powinna być procedura że np. chłop zostaje w pracy ale ma płacone 300%, albo przekazuje komuś innemu

Nie oczekujmy od szeregowego pracownika na słuchawce że będzie darł szaty za janusza dobrodzieja
  • Odpowiedz
@fraciu: ja nie winie pracownika, ale bardziej procedury tam panujące xD w takiej sytuacji powinienen przełączyć do innego konsultanta albo mieć dodatkowo płatne, ale rozumiem, że konsultanci na drugą zmianę byli za drodzy bo trzeba było kolejną reklamę w kanale zero opłacić xD
  • Odpowiedz
@dzony77: @bzyku95 @fraciu mię najbardziej wkurzało w xtb że każdy zwykły kowalski mógł widzieć ile miałeś hajsu. Ja wolę iść do banku, gdzie są ludzie zweryfikowani, idę do managera, rozmawiam jak vip z vip i nie przejmuję się, że jakiś tam zwykły typek wie ile mam hajsu. Nawet jeśli to będzie zwykłe 10 tyś zł.
Druga rzecz, xtb jest niepoważną firmą z wszystkimi wcześniejszymi aferami - jak zawieszanie
  • Odpowiedz
@dzony77: no. wg. mnie jeśli jest jakieś podejrzenie, że komuś znika hajs z konta, a konsultant kończy zmianę to oczywistym powinno być, że sprawa zostaje przekazana wyżej i ktoś od spraw bezpieczeństwa się tym zajmuje, albo jakiś inny menadżer. Niezła firma, że klient zgłasza, że go okradają i dostaje informacje, że 'odezwij się może jutro' xD
  • Odpowiedz