Wpis z mikrobloga

• 2
@Elberus: @MgrMarecki kiedyś zrobiłem burrito bez mięsa wielkiemu przeciwnikowi takich rozwiązań. Zjadł 85% burrito i mega mu smakowało, potem się dowiedział, że tam nie ma mięsa i nagle zaczeło mu rosnąć w gębie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@lizakoo: Mojemu ojcu, co jest 100% mięsożercą i je w każdym posiłku mięso, kiedyś mama zrobiła kotlety mielone z soczewicy. Odpowiednio doprawiła, a on oczywiście nie rozpoznał, zjadł ze smakiem, a potem był pewien że mama go wkręca jak mu wytłumaczyła co miał na obiad. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sam lubię opcje vege, o ile smak rzeczywiście jest na tyle intensywny i "syty" że bliski mięsu.
  • Odpowiedz
@southlander W takim razie twoja mama robi słabe mielone ;P A tak na poważnie to chociaż mam kilkoro wege znajomych, którzy dobrze gotują i o ile wiele rzeczy którymi mnie częstowali zajadałem ze smakiem to nigdy nie jadłem nic co miało udawać mięso i byłoby w stanie mnie oszukać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Viking- ja siebie nie oszukuje, wiem co kupuje. Sam nie jestem wege, ale raz na kwartał zjeść bułkę z warzywami, w tym jedno jest grillowane to żaden grzech. Z reguły te placki mocno zasuszają i są po prostu kiepskie, jedna firma robi takie które dają radę, ale ostatecznie żaden nie ma podjazdu do woła.
  • Odpowiedz
@lizakoo Nie no ja też nie mam nic do dań bezmięsnych, ale po prostu do tej pory nigdy nie trafiłem na nic co w przekonujący sposób by mięso udawało.
  • Odpowiedz
W takim razie twoja mama robi słabe mielone ;P

@Viking-: Ja w ogóle jakichkolwiek mielonych niezbyt lubię, ale za podważanie kulinarnych zdolności jakiejkolwiek mamy/babci to należy Ci się soczyste #usunkonto (°°

nigdy nie jadłem nic co miało udawać mięso i byłoby w stanie mnie oszukać.

@Viking-: Ale z Ciebie męczybuła. Daj zwykłemu robotnikowi fizycznemu starej daty
  • Odpowiedz
@southlander No i się obraził... Nie jadłem mielonych twojej mamy, ale sam jadam głównie mielone swojej jak wpadam czasem na obiad i dla mnie ten smak i konststencja są nie do podrobienia. Mniej upamiętnianie, brak kolagenu a co za tym idzie struktura są po prostu nie do podrobienia. Taty nie winię bo dla zmęczonego po pracy człowieka "najlepszą przyprawą jest głód".
  • Odpowiedz