Wpis z mikrobloga

Hej,

Potrzebuje do biura mini express do kawy. Coś prostego, do 500 zł, max 650 zł ale to już taki naciągany budżet.

Wcześniej miałem ten co na zdjęciu, ale w zasadzie z niego nie korzystałem, rzadko kiedy i wrócił finalnie do domu dla różowej.

Znalazłem takie coś:

https://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/delonghi-dl-dedica-ec685bk.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ad_pla&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=14770221243&gclid=Cj0KCQjwhO3DBhDkARIsANxrhToFS-tXxNiD039GupzkuUuB-KDoo4gvI_CjiDBXMCQqS56-YXE1050aArX2EALw_wcB#gad_source_1

Nada się?

#gastro #gastronomia #kawa #kawatime #expressdokawy #delonghi
danoneek - Hej,

Potrzebuje do biura mini express do kawy. Coś prostego, do 500 zł, m...

źródło: image

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co znaczy do biura? Ile osób będzie z niego piło, a dokładnie ile kaw dziennie będzie miał robić? Jeżeli tylko Ty planujesz z niego korzystać i ewentualnie kawusia dla jakiegoś gościa, to ok. Gdy bedzie miał służyć jako maszyna do seryjnego robienia kawy, to szybko, będzie w serwisie. Takie ekspresy nie nadają się do robienia dużej ilości kaw, szczególnie z marnym czyszczeniem. Bo wiadomo, jak wspólna rzecz, to znaczy nikogo, więc po
  • Odpowiedz
@danoneek: Ja mam w pracy od 3 lat delonghi esam 3000. Kosztował koło 1000 zł, robi 15 kaw dziennie, bez weekendów. Nic przy nim oprócz kawy i odkamieniania co jakiś czas nie robię. Najlepszy ekspres jaki miałem.
  • Odpowiedz
@danoneek: to jest kolba. Nie wiem czy wiesz ale wiąże się to z odważaniem, mieleniem i nabijaniem kawy za każdym razem. Jakbym miał w biurze/pracy się z tym bawić to już kupiłbym jakiś używany automat albo kapsułkowy. Jeśli masz na to czas albo lubisz się w to bawić to myślę, że wystarczy. Jeśli ktoś jeszcze ma z tego korzystać to zupełnie bym sobie odpuścił
  • Odpowiedz
  • 0
@Omniscient: Tylko ja, ew. jakiś klient. Dwóch pozostałych wspólasów nie pije kawy, a jak wypiją to od święta. Pracuje zdalnie, ale z biura, nie chce przenosić pracy do domu. Kupiłem bajer za grube tysiaki, a w sumie z niego za bardzo nie korzystam.

@Koksiarz73 Dzięki, luknę.

@razorn3 Czas mam, więc to nie problem.
  • Odpowiedz