Wpis z mikrobloga

tak to jest stosunkowo tanie

@mirko_anonim: niestety podróżowanie solo jest droższe, niż z kimś, ale odbyłam już jedną podróż długą solo na drugi koniec globu i to było tak wspaniałe przeżycie, że nie umiem się doczekać następnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Żeby jeszcze większego suicidefuel dostać, niż siedząc w piwnicy na tagu? Tyle płodnych julek, których nigdy nawet za rękę. Tyle oskarków, co je se mają ot tak. Tyle parek zakochanych. Obserwowanie ludzi, jak ze sobą na luzie gadają, naturalnie, a ty nie możesz z siebie słowa wydusić przez fobie społeczną. Super te podróże, no no.
  • Odpowiedz
@cichy-spokojny-grzeczny: to ja byłem na tym woodstocku w 2006 sam jak palec gdy wokół bawilo sie milion ludzi.

Jednak potem pojechałem z namiotem i spiworem pociagami bez biletów do Hiszpanii, zwiedzałem zamki, ocean, plaże, imprezy techno, sanktuaria, poznałem dziewczyny, a wystarczyło ogolić łeb na 3mm i mówić że jest się survivalowcem z dalekiej polski B a Twój dziadek obalił komunę. Na hasło John Poul Du dostawałem wystawne śniadania w albergue
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: takie osoby często mają problem żeby wyjść na zakupy po niezbędne jedzenie, a co dopiero, żeby iść do obcego kraju i nie daj boże coś się stanie i być na łasce pomocy obcych ludzi.
  • Odpowiedz
Bo podróże solo to chvjnia, może na filmiku youtubera podróżnika wygląda to spoko, ale tak to lipa.

@cichy-spokojny-grzeczny: Zależy, co kto lubi, ja np. jestem typem samotniczki i indywidualistki, i jeśli mam urlop i jadę w jakąś podróż, to chcę, żeby towarzyszyły mi tylko pozytywne emocje i chcę robić wszystko tak, jak ja chcę, wstawać, o której mi pasuje, łazić w miejsca, które mi się podobają (a często są one
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Dokładnie to - latam od iluś lat sam, zwiedziłem kraje o których zawsze marzyłem i jakbym miał czekać na kogokolwiek to bym chyba doczekał emerytury albo śmierci jak "Jan Pawlacz nigdzie nie był, niczego nie przeżył, nigdy nie żył". W pewnym wieku już ludzie mają swoje życie albo wydatki i ciężko jest zebrać to wszystko do kupy.

Zawsze jak lecę sam to pilnuje jednej zasady: w takim stopniu zapełnić sobie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
determinowany-wędrowiec-37: Co ci da poznawanie ludzi i to obcych? co z tymi znajomościami zrobisz? Przegryw opiera się na ogromnej ilości braków podstawowych, ogromnych zaniedbaniach sięgających wczesnego dzieciństwa, pójście do obcych ludzi i to jeszcze bez języka z takimi brakami to najgorsza rada jaką możesz dać komuś.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz