Wpis z mikrobloga

Dla świeżaków na tagu tylko przypomnę w jakich okolicznościach poznaliśmy Klapka.

Otóż był to jakoś środek pandemii. Prezes przedstawił nam nowego pracownika swojego dobytku Restauracja Polonia. "To jest Marcin, ma żonę khmerkę i małe dziecko, ma "przejściowe" trudności ze znalezieniem pracy" xD Pamiętam jak wtedy na tagu był chwalony, że on to w przeciwieństwie do Machaja pracowity, ogarnięty, żona, dziecko, sympatyczny xD Przez pierwsze dwa tygodnie faktycznie smażył te schabowe, chciał się wkupić, pokazać jaki to on pracuś. Potem coraz częściej zamiast przy garach widziany był z puszką Cambodii, albo kielonem wódki, którą rozpracowywali z Miszą.

Tyle lat minęło, a on jest wciąż w tym samym miejscu. Jedynie przez ten czas skompromitował się swoimi nieudanymi konceptami biznesowymi. Wciąż nie umie khmerskiego, nie ma roboty, domu, auta czy choćby skuterka innego niż zombie. Jedynie pracodawca yt, który jeśli nie nagra kilka dni gniota obniży mu wypłatę o 50%. Oczywiście urlop czy chorobowe nie wchodzą w grę. Najlepsza motywacja żeby trzymać się z dala od alko.
#raportzpanstwasrodka
WaltherW - Dla świeżaków na tagu tylko przypomnę w jakich okolicznościach poznaliśmy ...

źródło: klapek

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WaltherW: Jak w tym samym miejscu? Obecnie jest nawet gorzej, bo już nie jest z tarąg i gdy tylko wąsata postanowi zakończyć ich dziwną relacje to będzie również bezdomny. Wtedy dopiero bedzie elegancki okres przejściowy jak u prezesa na melinie bedzie mieszkał.
  • Odpowiedz
@WaltherW: Przypomniałeś mi jak w Polonii naziol na chiński nowy rok zamówił sześć kegów piwa, bo miały być tłumy. Oczywiście tłumów nie było i tego piwa nikt nie brał. Potem chcieli się go pozbyć i nawet dawali szklankę piwa za darmo do posiłku. Wtedy maupcin zaczął być regularnie widywany przy nalewaku. Zezol to czasem komentował, ale przymykał oko, bo wiedział, że piwka jak się nie wypije, to się zepsuje. Myślę,
  • Odpowiedz
@WaltherW: Najpierw Machaj pojechał do Koh Kongu gdzie klapek prowadził mały bar i nie pamiętam dokładnie co tam sprzedawał, wiem, że nie było kibla i machaj chodził lać w krzaki a potem jadł hot doga od gościa z koh kong sosauge, który prowadził budę obok klapka. Dopiero później Machaj przygarnął klapka do polonii 1.0. Od tamtego czasu Koh Konh Sausage stało się poważną firmą a klapek robi dla jutuby.
  • Odpowiedz
  • 3
@takijeden123: Nie byłem aż tak na bieżąco z gniotami a i tag był znacznie mniejszy. To z tego okresu pochodzi ten często wrzucany tutaj kadr jak Klapek idzie lać w krzaki z puszką cambodii?
  • Odpowiedz
@WaltherW: pamiętam cycolina pokazywała go jako biznesmen mający sieć punktów z tenczowymi kanapkami i lodami pod szkołami. Ale przyszedł kovid i zamknął Teraz już wiem żebro byla sciema ale wtedy nie
  • Odpowiedz
@WaltherW tam jeszcze w międzyczasie poszła zbiórka na fali tego jego dobrego PRu i całkiem dobry hajs wyzebrali, z 30k chyba. Miało to iść bodajże na ten jego sklep co przez chwilę prowadził i nawet twierdził że się zwraca. A jak było ostatecznie to wszyscy wiemy.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorillaz: dziwnym trafem jak ta zbiórka wypaliła chodzili z Twarogiem po najlepszych knajpach. Wynajęli nawet nie najgorszy szophałs i narobili kiszonek. Wszystko rozpierniczone.
  • Odpowiedz