Aktywne Wpisy

Grzesiok 0
Poszukiwane: Filmy pod Halloween dla młodszej młodzieży = 12-13 latków.
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor

ZabijamKury +12
Trochę mi się uleje, bo zaczynam się czuć jak Zajechany Zygmunt.
Pracuję jako programista i zarabiam te magiczne 15k netto na fakturze, czyli po podatkach, zusach, księgowym 10400 zł. Ostatnią podwyżkę miałem dokładnie 2 lata temu i było to magiczne 3 zł na godzinę (zayebista kwota nie ?). Miałem obiecane, że na początku tego roku będę miał 15 zł netto więcej i we wrześniu kolejne 10 zł bo firma się zaczęła
Pracuję jako programista i zarabiam te magiczne 15k netto na fakturze, czyli po podatkach, zusach, księgowym 10400 zł. Ostatnią podwyżkę miałem dokładnie 2 lata temu i było to magiczne 3 zł na godzinę (zayebista kwota nie ?). Miałem obiecane, że na początku tego roku będę miał 15 zł netto więcej i we wrześniu kolejne 10 zł bo firma się zaczęła

Otóż był to jakoś środek pandemii. Prezes przedstawił nam nowego pracownika swojego dobytku Restauracja Polonia. "To jest Marcin, ma żonę khmerkę i małe dziecko, ma "przejściowe" trudności ze znalezieniem pracy" xD Pamiętam jak wtedy na tagu był chwalony, że on to w przeciwieństwie do Machaja pracowity, ogarnięty, żona, dziecko, sympatyczny xD Przez pierwsze dwa tygodnie faktycznie smażył te schabowe, chciał się wkupić, pokazać jaki to on pracuś. Potem coraz częściej zamiast przy garach widziany był z puszką Cambodii, albo kielonem wódki, którą rozpracowywali z Miszą.
Tyle lat minęło, a on jest wciąż w tym samym miejscu. Jedynie przez ten czas skompromitował się swoimi nieudanymi konceptami biznesowymi. Wciąż nie umie khmerskiego, nie ma roboty, domu, auta czy choćby skuterka innego niż zombie. Jedynie pracodawca yt, który jeśli nie nagra kilka dni gniota obniży mu wypłatę o 50%. Oczywiście urlop czy chorobowe nie wchodzą w grę. Najlepsza motywacja żeby trzymać się z dala od alko.
#raportzpanstwasrodka
źródło: klapek
Pobierztam tez padlo zdanie od lysego na temat pawla i gapcia - jak im sie troszke poleje to sie otwieraja :)