Bo jazda na motocyklu działa dobrze na psychikę - nic innego tak nie zakotwicza cię w czasie i przestrzeni, to jest jak forma medytacji.
@daunowix: Podobnie jak każda inna aktywność wykonywana w ramach hobby, w którą się wkręciłeś i daje ci przyjemność. Ot nawet rower, na którym jazda jeszcze stymuluje dodatkowe wydzielanie endorfin. Warto sobie jakąś pasję znaleźć, fakt, ale nie ma co tutaj akurat motocykli wychwalać
@wstanczyk: Zgadza się, dlatego porównywałem tylko do tych niezwiązanych z fizycznością ;d
Motocykle to metafizyka najwyrazniej.
@sosiwoczostkowe: No właśnie jego punkt widzenia jest tak, że tutaj na szczęście nie dotarła z-----a otoczka internetowej napinki i metafizyki chodzenia po bułki w tytanowych protezach ;d
@daunowix: cieszę się że się cieszysz swoim hobby. Nie zgadzam się z miniaturką filmiku, ale to pewnie specjalnie clickbaitowa hiperbola. Mnie np cieszy fotografia analogowa. Też zmuszająca do wychodzenia i skupienia się na jednej czynności i też "prawdziwa" bo efekty pracy są namacalne. I myślę że dużo innych podobnych hobby by się znalazlo.
jedno z najlepszych #hobby jakie są. Bo wszystko z nim związane jest prawdziwe
@daunowix: No jednak nie. Znam kilku chłopów, co kupili motocykl i myślą że będą rwac baby na CBR f4i.
Oczywiście kupno normalnego ubrania, czy sensownego kasku to bez sensu. Serwis co 6k to dla nich abstrakcja. Ogólnie to na weekend trasa 50km i stanie na rynku - maks co można z nimi
@daunowix: IMO do tego hobby absolutne musowym zakupem (oczywiście już po zakupie samego moturu i obowiązkowo ubrań) jest kamerka sportowa. Jak robisz jakąś trasę po raz pierwszy, to nagrania z takiej trasy to coś fenomenalnego. Oczywiście wspomnienia zostają w głowie z każdej takiej trasy, ale możliwość zobaczenia tego w każdym momencie, uwiecznionego na video, sprawia że każdej chwili wrócić do niej, i w pewien sposób przeżywać ją ponownie. To jest
@ka-lol: nie robię swetrów, za skomplikowane, do tego kompletnie nieprzydatne. Osobiście nie przepadam za swetrami. Może kiedyś zrobię sobie jakiś. Dla mnie jest to dosłownie tylko i wyłącznie sposób spędzania wolnego czasu, więc nie planuję rozwijać się w tym jakoś szczególnie. Tak prywatnie to chcę kupić sobie maszynę do szycia i robić coś w tym kierunku, żeby przerobić sobie ubrania czy je jakoś to pasować kropka bo jeśli chodzi o
@daunowix: widzę po sobie ze jak dłuższy czas nie jeżdżę na moto to zaczynam miewać objawy depresyjne. Przejadę się i od razu mi lepiej.
Motocykl wbrew pozorom mega oddziela człowieka od świata zewnetrznego. Z jednej strony uczestniczysz w ruchu, w tej całej przyrodzie - czujesz zapachy i dźwięki ale z drugiej strony jesteś zamknięty w przestrzeni kasku, pod tobą dwukołowy pocisk, jedziesz na tyle szybko ze osoby trzecie nie maja
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
@daunowix: Podobnie jak każda inna aktywność wykonywana w ramach hobby, w którą się wkręciłeś i daje ci przyjemność. Ot nawet rower, na którym jazda jeszcze stymuluje dodatkowe wydzielanie endorfin. Warto sobie jakąś pasję znaleźć, fakt, ale nie ma co tutaj akurat motocykli wychwalać
to teraz czekamy na zjebów przegrywów
źródło: image
Pobierz@wstanczyk: Zgadza się, dlatego porównywałem tylko do tych niezwiązanych z fizycznością ;d
@sosiwoczostkowe: No właśnie jego punkt widzenia jest tak, że tutaj na szczęście nie dotarła z-----a otoczka internetowej napinki i metafizyki chodzenia po bułki w tytanowych protezach ;d
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz''' last puree hobby
@daunowix: No jednak nie. Znam kilku chłopów, co kupili motocykl i myślą że będą rwac baby na CBR f4i.
Oczywiście kupno normalnego ubrania, czy sensownego kasku to bez sensu. Serwis co 6k to dla nich abstrakcja.
Ogólnie to na weekend trasa 50km i stanie na rynku - maks co można z nimi
@Olsea: a poka jakiś swetr
Dla mnie jest to dosłownie tylko i wyłącznie sposób spędzania wolnego czasu, więc nie planuję rozwijać się w tym jakoś szczególnie. Tak prywatnie to chcę kupić sobie maszynę do szycia i robić coś w tym kierunku, żeby przerobić sobie ubrania czy je jakoś to pasować kropka bo jeśli chodzi o
I tak właśnie trzeba żyć. Cieszyć się tym co się robi, a nie licytować się co jest lepsze ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak trzymać ( ͡º ͜ʖ͡º)
Motocykl wbrew pozorom mega oddziela człowieka od świata zewnetrznego. Z jednej strony uczestniczysz w ruchu, w tej całej przyrodzie - czujesz zapachy i dźwięki ale z drugiej strony jesteś zamknięty w przestrzeni kasku, pod tobą dwukołowy pocisk, jedziesz na tyle szybko ze osoby trzecie nie maja
Komentarz usunięty przez autora