Wpis z mikrobloga

• 21
@Czoso tylko czekam aż Tusk spektakularnie ją zdymisjonuje

Nie może być tak żeby w jego rządzie była jedna pracowita mróweczka która pokazuje że jednak można

To pokazuje że cała reszta tego towarzystwa to skrajni kretyni lub niekompetentni lenie.
  • Odpowiedz
@Czoso: wydaje mi się że w podcascie tvnu mówili, że pl2050 odrzuciła ostatnio (z udziałem konfopisu) poprawkę lewicy blokującą możliwość uwłaszczenia się na mieniu komunalnym (ustawa o budownictwie społecznym)
  • Odpowiedz
@Czoso: ta kwestia z miejscami parkingowymi to chochoł którego sami wymyślili. Przed wyborami w 2023 pis chciał zablokować budowę TBSów w Warszawie które miały być budowane w trybie specustawy mieszkaniowej. Nie ma możliwości aby w gęstej zabudowie wygospodarować 1,5 mp.
Gminy uchwalają lokalne standardy urbanistyczne i to one odpowiadają za ilość miejsc w centrum i na peryferiach gminy w miejscach gdzie nie ma planu miejscowego.
Nigdy nie było przepisu który
  • Odpowiedz
@Czoso ten nakaz wcale nie jest dobry, bo istnieją bardzo gęste obszary miasta z wąskim działkami (potocznie starówki), gdzie nie masz opcji budowy miejsc postojowych i takie działania blokują odbudowę najcenniejszych fragmentów miast, choć tuż obok można wygospodarować miejsca postojowe (ale formalnie już poza obszarem inwestycji)
  • Odpowiedz
@Czoso polityk który robi cos dla ludzi mimo sprzeciwu bogoli i lobby. Ekstremalnie rzadkie zjawisko. Taka polityk powinna być premierem. Baba z jajami większymi niż u jednego posła.
  • Odpowiedz
@Czoso: to jest az nieprawdopodobne ze szokiem dla spoleczenstwa jest polityk ktory rzeczywiscie dobrze wykonuje swoja prace i dba o obywateli, mam nadzieje ze ciocia stanie sie przykladem a nie nadal wyjatkiem
  • Odpowiedz